Προς αύξηση του αρκτικού στόλου μεταφοράς LNG

Προς αύξηση του αρκτικού στόλου μεταφοράς LNG

169
Προς αύξηση του αρκτικού στόλου μεταφοράς LNG
Φωτό αρχείου- Sovcomflot

Συμφωνία για τη ναυπήγηση έξι παγοθραυστικών πλοίων μεταφοράς LNG δεύτερης γενιάς Arc 7 υπέγραψε το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) με τις ναυτιλιακές Sovcomflot και Mitsui O.S.K. Lines.

Πρόκειται για αναβαθμισμένο σχέδιο των πλοίων Arc 7, τα οποία είναι σχεδιασμένα για τη μεταφορά LNG μέσω του Αρκτικού Ωκεανού. Τα νέα παγοθραυστικά πλοία διαθέτουν προηγμένο κέλυφος και ενισχυμένα συστήματα πρόωσης σε σχέση με τους προκατόχους τους. Το σύστημα πρόωσης του κάθε πλοίου θα διαθέτει τρεις μονάδες Azipod, συνολικής χωρητικότητας 51 megawatts και αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση της ταχύτητας και της κινητικότητας των πλοίων.

Τα πλοία θα μεταφέρουν το LNG από τον τερματικό Utrenny του λιμένα της Sabetta, o οποίος θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του εγχειρήματος Artic LNG 2 της εταιρείας Novatek, προς την Ασία μέσω του Βόρειου Περάσματος. Στο Artic LNG 2 συμμετέχουν οι εταιρείες Novatek, Total, China National Petroleum Corporation, China National Offshore Oil Corporation και Japan Arctic LNG.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ρωσική Sovcomflot, τα τρία πλοία Arc 7 που έχει παραγγείλει αναμένεται να παραληφθούν περί το 2023, ενώ θα φέρουν ρωσική σημαία και θα διαθέτουν ρωσικά πληρώματα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.