BP: Αντίο City για τον πετρελαϊκό κολοσσό;

BP: Αντίο City για τον πετρελαϊκό κολοσσό;

293
BP: Αντίο City για τον πετρελαϊκό κολοσσό;

Τον γύρο του δημοσιογραφικού κόσμου κάνει η είδηση σχετικά με την επικείμενη πώληση των κεντρικών γραφείων της διοίκησης της BP στο Λονδίνο. Σύμφωνα με πολλά διεθνή ΜΜΕ,  ο πετρελαϊκός κολοσσός  BP βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την πώληση των κεντρικών γραφείων της στο Λονδίνο, σε έναν επενδυτή από το Χονγκ Κονγκ, έναντι 250 εκατ. Λιρών Βρετανίας. Καθώς η πανδημία του κορονοϊού ώθησε την εταιρεία σε συρρίκνωση των αποτελεσμάτων της η BP φαίνεται να καταφεύγει σε άμεσες λύσεις σωτηρίας για την οικονομική της σταθερότητα.

Η BP δέχθηκε προσφορά πώλησης του υψηλής αισθητικής και αξίας στη πανάκριβη St’ James Square του Λονδίνου, όπου απασχολεί περίπου 500 εργαζόμενους, από το Conglomerate Χονγκ Κονγκ Lifestyle International Holdings Ltd. Ο πρόεδρος και ο κύριος μέτοχος της International Holdings, είναι ο Thomas Lau. Ο αδελφός του κ. Lau, ο δισεκατομμυριούχος Joseph Lau, είναι μεγάλος επενδυτής ακινήτων στο Λονδίνο, μέσω της εταιρείας του, Chinese Estate Holdings Ltd.

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε στην πτώση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου συνεπακόλουθο και της μείωση της ζήτησής τους, επηρεάζοντας αρνητικά πολλές πετρελαϊκές εταιρείες και δημιουργώντας ένα αίσθημα γενικευμένης ανασφάλειας στα διοικητικά συμβούλια και στους μετόχους τους. Επίσης, η συμφωνία πώλησης του κεντρικού κτιρίου της BP στο Λονδίνο, συμπίπτει με μία περίοδο στην οποία, η BP σκοπεύει να περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας στη βρετανική πρωτεύουσα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 15% του παγκόσμιου ανθρώπινου δυναμικού της.

Φώτο: BP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.