Παναμάς: Πρωτοβουλίες για την προστασία της θαλάσσιας χλωροπανίδας

Παναμάς: Πρωτοβουλίες για την προστασία της θαλάσσιας χλωροπανίδας

86
Παναμάς: Πρωτοβουλίες για την προστασία της θαλάσσιας χλωροπανίδας

Κάθε χρόνο, ο Κόλπος του Παναμά δέχεται επισκέψεις από εκατοντάδες μεγάπτερες φάλαινες, οι οποίες σταματούν στα ζεστά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού προκειμένου να ζευγαρώσουν και να αναπαραχθούν, εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό θαλάσσιο περιβάλλον για τα μικρά τους.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά προέβη στην υιοθέτηση ορισμένων μέτρων, τα οποία προτάθηκαν από την Επιτροπή Θαλάσσιας Ασφάλειας του ΙΜΟ και τα οποία θα εφαρμοστούν στα συστήματα διαχωρισμού κυκλοφορίας, προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις πλοίων με τα εν λόγω θαλάσσια θηλαστικά.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο SN1/Circ 326 της επιτροπής του ΙΜΟ, η ταχύτητα των πλοίων που διασχίζουν τα ύδατα του Ειρηνικού Ωκεανού κατά την περίοδο Αυγούστου-Νοεμβρίου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 10 κόμβους, όσο αυτό είναι πάντοτε δυνατό.

Η AMP εφαρμόζει το σύστημα διαχωρισμού κυκλοφορίας στον Κόλπο του Παναμά για όλες τις διαδρομές των πλοίων και συνεχίζει να δραστηριοποιείται ενεργά στην προστασία και στη διατήρηση της θαλάσσιας χλωροπανίδας, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Φωτό: Machado/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.