Νορβηγία: Ο Covid-19 παραλύει τα ναυπηγεία

Νορβηγία: Ο Covid-19 παραλύει τα ναυπηγεία

280
Νορβηγία: Ο Covid-19 παραλύει τα ναυπηγεία

Σε επέκταση της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας του προέβη το ναυπηγείο Havyard στην πόλη Leirvik της Νορβηγίας, η οποία θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ναυπηγείο, το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν επιπλέον κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων του, γεγονός που οδήγησε στην εν λόγω απόφαση.

Οι δραστηριότητες του ναυπηγείου ανεστάλησαν για πρώτη φορά στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν τέσσερις εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Στις 2 Οκτωβρίου, το ναυπηγείο ανέφερε ότι, από τους 200 εργαζομένους οι οποίοι υποβλήθηκαν σε ελέγχους για τον ιό, οι 17 βρέθηκαν θετικοί. Μέχρι στιγμής, τα κρούσματα εντός του ναυπηγείου έχουν φτάσει τα 75.

Το ναυπηγείο θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον έως και τις 19 Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται να παραμείνει εκτός λειτουργίας έως ότου κριθεί ασφαλής η επαναλειτουργία του.

Το Havyard ανήκει στη New Havyard Ship Technology AS, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Havyard ASA, και ναυπηγεί περίπου 4-6 νεότευκτα τον χρόνο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.