Γιατί κολοσσοί καταναλωτικών αγαθών πιέζουν για άμεσες αλλαγές πληρωμάτων

Γιατί κολοσσοί καταναλωτικών αγαθών πιέζουν για άμεσες αλλαγές πληρωμάτων

1043
Γιατί κολοσσοί καταναλωτικών αγαθών πιέζουν για άμεσες αλλαγές πληρωμάτων

Εταιρείες-κολοσσοί, μεταξύ των οποίων η Unilever Plc, η Procter & Gamble Co., η Heineken NV, η Carrefour SA και η Mondelez International, με κοινή τους επιστολή στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, κάνουν έκκληση για την άμεση λήψη μέτρων που θα επιτρέψουν ακόμα περισσότερες αλλαγές πληρωμάτων στα λιμάνια και θα διασφαλίζουν την υγεία των ναυτικών.

Πρόκειται για μία ακόμα έκκληση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής αυτής κρίσης, με 300.000 ναυτικούς να είναι αποκλεισμένοι στα πλοία, ενώ οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν θέτουν, πέραν όλων των άλλων, σε κίνδυνο και την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σε συνέντευξή του σε διεθνή ΜΜΕ, ο Μarc Engel, Chief Supply Chain Officer της Unilever, σημειώνει ότι «εισερχόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο εάν δεν επιλύσουμε σύντομα το ζήτημα των αλλαγών πληρωμάτων», προσθέτοντας ότι «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα. […] Πρόκειται πλέον για ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Από την πλευρά του, ο κ. Γκουτέρες κάλεσε τις κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν τους ναυτικούς ως «key workers» και να διευκολύνουν τις μετακινήσεις τους διασυνοριακά και στα λιμάνια.

Οι επικεφαλής των προαναφερθεισών εταιρειών που συνυπογράφουν την επιστολή τονίζουν ότι «η αδυναμία αλλαγών πληρωμάτων οδηγεί σε στρεβλώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, η οποία είναι σημαντική για την ικανότητα των κατασκευαστών και των εταιρειών λιανικής και να παράγουν και να προσφέρουν καταναλωτικά αγαθά, μεταξύ των οποίων τρόφιμα και προϊόντα υγιεινής».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.