O IMO, θύμα κυβερνοεπίθεσης

O IMO, θύμα κυβερνοεπίθεσης

563
O IMO, θύμα κυβερνοεπίθεσης

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε στις 30 Σεπτεμβρίου ο ΙΜΟ. Πρόκειται για μια ακόμα από τις πολλές κυβερνοεπιθέσεις στον ευρύτερο κλάδο της ναυτιλίας. Η κυβερνοεπίθεση δημιούργησε σημαντικά προβλήματα εισόδου στην ιστοσελίδα του ΙΜΟ, καθώς και στις διαδικτυακές του υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ΙΜΟ, η διακοπή των υπηρεσιών του προήλθε από μία πολύ καλά σχεδιασμένη και εκτελεσμένη κυβερνοεπίθεση εναντίον των συστημάτων IT του Οργανισμού, ενώ οι δράστες έπρεπε να διαπεράσουν πολύ ισχυρά και δυσυπέρβλητα μέτρα ασφαλείας. Ο ΙΜΟ συνεργάζεται με την ομάδα IT των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να ανιχνευθούν οι δράστες, καθώς και να ενισχύσει τα διαδικτυακά συστήματα ασφαλείας του.

Η γραμματεία του ΙΜΟ λειτουργεί προς το παρόν με ορισμένους περιορισμούς.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα μέσα εβδομάδα, ο γαλλικός κολοσσός CMA-CGM επιβεβαίωσε ότι και αυτός υπέστη κυβερνοεπίθεση, η οποία ανέστειλε τη λειτουργία των διακομιστών της εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.