Ψηφιοποίηση της ναυτιλίας: Η ισχύς εν τη ενώσει

Ψηφιοποίηση της ναυτιλίας: Η ισχύς εν τη ενώσει

220
Ψηφιοποίηση της ναυτιλίας: Η ισχύς εν τη ενώσει

Σε συμφωνία με την εταιρεία κατασκευής μηχανών Man Energy Solutions ήλθε η Kongsberg Digital, θυγατρική του τεχνολογικού ομίλου Kongsberg, με σκοπό την προώθηση της ψηφιοποίησης της ναυτιλίας.

Αμφότερες οι εταιρείες αναφέρουν πως οι καινοτομίες τους στον τομέα της ψηφιοποίησης συμπληρώνουν η μία την άλλη, γεγονός που οδήγησε στη σύναψη της μεταξύ τους συνεργασίας. Η τεχνολογική λύση συλλογής δεδομένων της Kongsberg «Vessel Insight» φαίνεται, σύμφωνα με τις εταιρείες, να συμπληρώνει την τεχνολογική καινοτομία βελτιστοποίησης των μηχανών των πλοίων «PrimeServ Assist» της Man Energy.

H «Vessel Insight» είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει σε πλοιοκτήτες και διαχειρίστριες εταιρείες σημαντικά δεδομένα σχετικά με τα πλοία του στόλου τους. Η ενσωμάτωση της τεχνολογικής λύσης της Man Energy στην ψηφιακή λύση συλλογής δεδομένων της Kongsberg αναμένεται να παράσχει στις διαχειρίστριες εταιρείες μια πιο ολοκληρωμένη και κατανοητή εικόνα σχετικά με τα χαρακτηριστικά και την κατάσταση των πλοίων.

Με τις δύο εταιρείες να συνεργάζονται πάνω σε μια κοινή υποδομή δεδομένων, οι πελάτες αναμένεται να επωφεληθούν από τη χρήση ενός και μόνο συστήματος αντί για πολλά, καθώς και από την αυτοματοποιημένη ενσωμάτωση δεδομένων και τη μεγαλύτερη επιλογή ψηφιακών λύσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.