Πετρέλαιο: Κάμψη για τις κινεζικές εισαγωγές

Πετρέλαιο: Κάμψη για τις κινεζικές εισαγωγές

125
Πετρέλαιο: Κάμψη για τις κινεζικές εισαγωγές

Οι κινεζικές εισαγωγές πετρελαίου παρουσιάζουν πτωτική τάση τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τους προηγούμενους τέσσερις μήνες ενώ και οι υπόλοιπες ασιατικές χώρες έχουν μειώσει τις παραλαβές τους με τη ζήτηση να είναι υπό πίεση, όπως αναφέρει η IHS Markit.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν αναλυτές της IHS Markit, στα κινεζικά λιμάνια τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν ξεφορτωθεί λιγότερα από 8 εκατ. βαρέλια/ημέρα, στα επίπεδα δηλαδή του Μαρτίου και του Απριλίου.

Αξίζει βέβαια να τονιστεί ότι το γ΄ τρίμηνο του έτους οι κινεζικές εισαγωγές παραμένουν ισχυρές ενώ παρατηρείται μεγάλη συμφόρηση πλοίων στα λιμάνια.

Η Κίνα τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο αύξησε σε επίπεδα-ρεκόρ τις εισαγωγές πετρελαίου στην προσπάθειά της να εκμεταλλευθεί τις πολύ χαμηλές τιμές. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για σημαντικά αυξημένες εισαγωγές και τον Αύγουστο. Ωστόσο οι τα εγχώρια διυλιστήρια δεν είναι σε θέση να απορροφήσουν τις μεγάλες αυτές ποσότητες και συνεπώς οι νέες συμφωνίες για εισαγωγές είναι πλέον σπάνιες.

Την ίδια ώρα Νότια Κορέα, Μαλαισία και Tαϊβάν καταγράφουν μειωμένες εισαγωγές τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, αναφέρει η IHS Markit.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.