Ναυπηγεία και λιμάνια στο επίκεντρο αμερικανικού ενδιαφέροντος

Ναυπηγεία και λιμάνια στο επίκεντρο αμερικανικού ενδιαφέροντος

354
Ναυπηγεία και λιμάνια στο επίκεντρο αμερικανικού ενδιαφέροντος

Την προοπτική μεγάλων αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, σε ναυπηγεία και λιμάνια, συζήτησε σήμερα στο μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με στελέχη του αμερικανικού κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού International Development Finance Corporation με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Adam Boehler.

Η International Development Finance Corporation είναι κρατικός φορέας των Ηνωμένων Πολιτειών και σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε στρατηγικές επενδύσεις, στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επενδυτική κυβερνητική πολιτική και συγκεκριμένα στην προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην ταχεία υλοποίηση μεγάλων ξένων επενδύσεων σε σειρά τομέων της οικονομίας, καθώς και τη σημασία της στρατηγικής σχέσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την προώθηση αυτών των πρωτοβουλιών.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώθηκε το αμερικανικό ενδιαφέρον για την προοπτική πραγματοποίησης επενδύσεων στη χώρα μας, όπως στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

23173198

Παράλληλα δόθηκε έμφαση στον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, ενώ τονίστηκε ότι η χώρα μας παρουσιάζει ιδιαίτερες επενδυτικές ευκαιρίες, με στρατηγικά χαρακτηριστικά, που θα συμβάλλουν στη σημαντική ανάπτυξη της εθνικής της οικονομίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν οι υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Από αμερικανικής πλευράς παρευρέθηκαν επίσης στη συνάντηση ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Matthew Zais, η πρόεδρος της Αμερικανικής Τράπεζας Εισαγωγών- Εξαγωγών Kimberly Reed και η υποδιευθύντρια της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης Bonnie Glick.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.