Το πρώτο mega-containership καύσης LNG

Το πρώτο mega-containership καύσης LNG

1004
Το πρώτο mega-containership καύσης LNG

Την παράδοση του «CMA CGM Tenere», του πρώτου ultra large container ship (ULCS) καύσης LNG, στη σιγκαπουριανή Eastern Pacific Shipping (EPS) ανακοίνωσε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου η Hyundai Samho Heavy Industries.

Πρόκειται για containership μεταφορικής ικανότητας 14.800 TEUs που θα κινείται και με τη χρήση LNG, ενώ αποτελεί το πρώτο από τα έξι πλοία ίδιου τύπου που θα ναυπηγήσει η Hyundai Samho Heavy Industries για λογαριασμό της EPS.

Και τα έξι πλοία θα είναι εξοπλισμένα με κύρια μηχανή καύσης LNG και diesel fuel. Τα μήκους 366 μ. πλοία παραγγέλθηκαν από την EPS το 2018 και αναμένεται να παραδοθούν έως το τρίτο τρίμηνο του 2022, ενώ θα ναυλωθούν από τη γαλλική CMA CGM.

Από την πλευρά της, η CMA CGM αναμένει την παράδοση ενός ακόμα μεγαλύτερου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων καύσης LNG, του «CMA CGM Jacques Saadé», από το ναυπηγείο Shanghai Jiangnan-Changxing. Το CMA CGM Jacques Saadé θα έχει μήκος 400 μ. και μεταφορική ικανότητα 23.000 TEUs. Το κινεζικό ναυπηγείο έχει λάβει παραγγελίες από τον γαλλικό κολοσσό για τη ναυπήγηση εννέα όμοιων πλοίων. Η CMA CGM ευελπιστεί ότι έως το 2022 θα διαχειρίζεται είκοσι containerships διπλού καυσίμου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλοί είναι οι πλοιοκτήτες που στρέφονται στη ναυπήγηση πλοίων καύσης LNG για την πρόωσή τους, προκειμένου τα πλοία αυτά να ευθυγραμμιστούν με τους κανονισμούς του ΙΜΟ αναφορικά με τις εκπομπές τους.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για υπερδιπλασιασμό του αριθμού των πλοίων αυτών από 400 σήμερα σε 1.000 έως το 2030.

Φωτο: www.hshi.co.kr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.