Πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη δίνη του τυφώνα Sally

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη δίνη του τυφώνα Sally

103
Πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη δίνη του τυφώνα Sally

Ο τυφώνας Sally έχει προκαλέσει την αναστολή περισσοτέρου του 1/4 της συνολικής παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με το Bureau of Safety and Environmental Enforcement (BSEE).

Το BSEE αναφέρει ότι συνεχίζει να παρακολουθεί την πορεία σχετικά με την εξέλιξη του τυφώνα, ενώ συνεργάζεται με κρατικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες, προκειμένου οι δραστηριότητες στον Κόλπο του Μεξικού να επανέλθουν σε ομαλή λειτουργία όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν αμερικανικά MME, το 23,17% του συνολικού προσωπικού έχει εκκενώσει τις 643 επανδρωμένες πλατφόρμες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής.

Το BSEE εκτιμά ότι, λόγω του τυφώνα, το 26,87% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού έχει ανασταλεί. Όσον αφορά το φυσικό αέριο, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αναστολή του 28,03% της συνολικής παραγωγής.

Παρά τον φαινομενικό κατευνασμό του, ο τυφώνας παραμένει στην κατηγορία 1, με ανέμους που φτάνουν μέχρι και τα 140 χλμ. την ώρα. Πρόκειται για τον δεύτερο τυφώνα που πλήττει την περιοχή σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα.

Σημειώνεται ότι, στα μεγαλύτερα επίπεδα ισχύος του, ο τυφώνας Laura είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή του 84,3% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου, καθώς και του 60,94% της παραγωγής φυσικού αερίου του Κόλπου του Μεξικού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.