Βενεζουέλα: Πώς η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παρουσιάζει έλλειμμα σε...

Βενεζουέλα: Πώς η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παρουσιάζει έλλειμμα σε βενζίνη

512
Βενεζουέλα: Πώς η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παρουσιάζει έλλειμμα σε βενζίνη

Ουρές εξαγριωμένων και αγανακτισμένων κατοίκων της Βενεζουέλας δημιουργούνται για ακόμα μία φορά στα βενζινάδικα της χώρας, σύμφωνα με το Reuters. Η χώρα αντιμετωπίζει έλλειμμα αποθεμάτων βενζίνης, ενώ αναμένει νέα πετρελαϊκά φορτία από τον σύμμαχό της, Ιράν.

Τα διυλιστήρια της χώρας έχουν σχεδόν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, ενώ οι κυρώσεις των ΗΠΑ με σκοπό την απομάκρυνση του Μαδούρο από την εξουσία ωθούν τη Βενεζουέλα σε πλήρη εξάρτηση από το Ιράν για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της.

Τρία ιρανικά δεξαμενόπλοια με προορισμό τη Βενεζουέλα βρίσκονται ήδη «καθ’ οδόν», αλλά αναμένεται να καθυστερήσουν να φτάσουν, καθώς θα επιλέξουν να διασχίσουν το Κέρας της Αφρικής, όπου είναι ευκολότερο να διατηρήσουν κλειστά τα δορυφορικά τους συστήματα και να μην εντοπιστούν από τις αμερικανικές αρχές.

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα φαίνεται να έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τις ελλείψεις καυσίμων να φτάνουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Ακόμη, σύμφωνα με πηγές του Reuters, αρκετοί είναι και αυτοί οι οποίοι στην ουσία «κατασκηνώνουν» έξω από τα βενζινάδικα, προκειμένου να προμηθευτούν πρώτοι τα καύσιμα που χρειάζονται για τις καθημερινές μεταφορές τους.

Ο πολυαναμενόμενος ανεφοδιασμός της χώρας από το Ιράν αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες για καύσιμα της Βενεζουέλας για τουλάχιστον έναν μήνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.