ΗΠΑ: Σταθερότητα στις εξαγωγές LNG

ΗΠΑ: Σταθερότητα στις εξαγωγές LNG

43
ΗΠΑ: Σταθερότητα στις εξαγωγές LNG

Σταθερές παρέμειναν οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ την εβδομάδα μεταξύ 3 και 9 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την U.S. Energy Information Administration.

Την εν λόγω εβδομάδα, οι ΗΠΑ εξήγαγαν συνολικά έξι φορτία LNG, με τη μεταφορική ικανότητα των πλοίων που τα μετέφεραν να ανέρχεται σε 21 δισ. κ.μ. Από τα έξι φορτία, τα τρία εξήχθησαν από την εγκατάσταση της Cheniere στο Corpus Christi του Τέξας, δύο από τη μονάδα Freeport LNG, επίσης στο Τέξας, και ένα από την εγκατάσταση Dominion Cove Point στο Μέριλαντ.

Παράλληλα, σε πλήρη λειτουργία επέστρεψε ο τερματικός σταθμός Sabine Pass στη Λουιζιάνα, κατόπιν αναστολής της λειτουργίας του λόγω του τυφώνα «Λάουρα». Οι εξαγωγές feedgas (ξηρό φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για μονάδες LNG και πετροχημικών προϊόντων) του τερματικού άγγιξαν κατά μέσο όρο τα 2,8 δισ. κ.μ. στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο τερματικός σταθμός Cameron LNG, επίσης στην πολιτεία της Λουιζιάνα, ο οποίος επηρεάστηκε σημαντικά από τον τυφώνα, παραμένει εκτός λειτουργίας και δεν έχει εξαγάγει LNG και/ή feedgas από τις 25 Αυγούστου.

Ωστόσο, οι παραλαβές LNG των ΗΠΑ μέσω αγωγών διπλασιάστηκαν κατά μέσο όρο στα 4,6 δισ. κ.μ. την ημέρα, την εβδομάδα μεταξύ 3 και 9 Σεπτεμβρίου, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.