Κίνα: Τα νέα ανοίγματα της οικονομίας

Κίνα: Τα νέα ανοίγματα της οικονομίας

139
Κίνα: Τα νέα ανοίγματα της οικονομίας

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, δεσμεύτηκε να ανοίξει τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών της χώρας του ευρύτερα σε ξένους ανταγωνιστές κατά την ομιλία του στην πρώτη διά ζώσης εμπορική έκθεση μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού και κάτω από εντατικούς ελέγχους κατά της διάδοσης της ασθένειας.

Ο Σι Τζινπίνγκ δεν έδωσε λεπτομέρειες στην ομιλία του, αλλά οι Κινέζοι ηγέτες δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη του τουρισμού, του λιανικού εμπορίου και άλλων υπηρεσιών, οι οποίες αποτελούν μέρος μιας εκστρατείας για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης με κύριο γνώμονα τις καταναλωτικές δαπάνες έναντι των εξαγωγών και των επενδύσεων.

Η Κίνα θα «χαλαρώσει την πρόσβαση στην αγορά της βιομηχανίας των υπηρεσιών» και «θα επεκτείνει ενεργά τις εισαγωγές υπηρεσιών υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος στη Διεθνή Έκθεση της Κίνας για το εμπόριο υπηρεσιών.

Ο επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη απευθύνθηκε μέσα από βιντεο-οθόνη σε Κινέζους και ξένους επιχειρηματίες, οι οποίοι, φορώντας μάσκες, βρέθηκαν σε συνεδριακό κέντρο δίπλα στον χώρο των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2008. Οι περισσότεροι εκθέτες από το εξωτερικό συμμετέχουν μέσω του διαδικτύου, καθώς το Πεκίνο δεν έχει προβεί ακόμη σε χαλάρωση των περιορισμών που απαγορεύουν την είσοδο στους περισσότερους ξένους επισκέπτες στη χώρα.

Η Κίνα έγινε η πρώτη οικονομία που επέστρεψε σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης με ποσοστό 3,2% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ανακάμπτοντας από τη συρρίκνωση 6,8% του προηγούμενου τριμήνου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.