Άνοδος για τις κινεζικές εισαγωγές πετρελαίου

Άνοδος για τις κινεζικές εισαγωγές πετρελαίου

80
Άνοδος για τις κινεζικές εισαγωγές πετρελαίου

Αύξηση κατά 13% σε σχέση με το 2019 σημείωσαν οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας για τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με τη Γενική Αρχή Τελωνείων της χώρας. Η εν λόγω αύξηση οφείλεται στην άρση των περιοριστικών μέτρων της χώρας όσον αφορά την πανδημία, που διευκόλυνε την κίνηση των φορτίων, τα οποία παρέμεναν τόσο σε λιμάνια της χώρας όσο και σε πλοία που είχαν προορισμό την Κίνα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι πετρελαϊκές εισαγωγές της Κίνας για τον Αύγουστο ανήλθαν σε 47,48 εκατ. τόνους, με τον ημερήσιο μέσο όρο εισαγωγών να αγγίζει τα 11,18 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Πρόκειται για πτώση σε σχέση με τις εισαγωγές του Ιουνίου (12,94 εκατ. βαρέλια την ημέρα), αλλά και αύξηση σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019, οπότε εισήχθησαν 10,11 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Αναλυτές και traders εικάζουν ότι οι πετρελαϊκές εισαγωγές της Κίνας δεν πρόκειται να σημειώσουν εκ νέου πτώση, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, καθώς η ζήτηση καυσίμων της χώρας βρίσκεται σε περίοδο άνθησης.

Όσον αφορά τα διυλισμένα προϊόντα πετρελαίου, η Γενική Αρχή Τελωνείων της Κίνας αναφέρει ότι οι εισαγωγές της χώρας για τον Αύγουστο σημείωσαν αύξηση σε σχέση με αυτές του Ιουλίου, στους 4,27 εκατ. τόνους από τους 3,21 εκατ. τόνους, ενώ οι φετινές εισαγωγές του Αυγούστου ξεπέρασαν τις αντίστοιχες περσινές κατά 4,8%.

Φωτό; Wu Hong/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.