Καφές: Οι επιδόσεις του κορυφαίου εξαγωγέα της Αφρικής

Καφές: Οι επιδόσεις του κορυφαίου εξαγωγέα της Αφρικής

187
Καφές: Οι επιδόσεις του κορυφαίου εξαγωγέα της Αφρικής

Αύξηση κατά 17,2% κατέγραψαν οι εξαγωγές καφέ της Ουγκάντα για τον μήνα Ιούλιο σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Uganda Coffee Development Authority (UCDA), η εν λόγω αύξηση για τον μεγαλύτερο εξαγωγέα καφέ της Αφρικής είναι απόρροια της ελάφρυνσης των περιοριστικών μέτρων σχετικά με τον κορονοϊό, η οποία έδωσε τη δυνατότητα εκμετάλλευσης περισσότερων καφεόδεντρων.

Πιο συγκεκριμένα, η Ουγκάντα εξήγαγε 543.251 σάκους καφέ (των 60 κιλών) για τον μήνα Ιούλιο, ενώ οι εξαγωγές της χώρας για τον ίδιο μήνα του 2019 είχαν ανέλθει σε 463.709 σάκους. Οι εξαγωγές του Ιουλίου του 2020 αποτελούν ρεκόρ για τη χώρα, καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο καταγεγραμμένο αριθμό εξαγωγών από το 1991.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της Ουγκάντα, οι εξαγωγές καφέ της χώρας για το οικονομικό έτος που έκλεισε στις 30 Ιουνίου ανήλθαν σε 5,06 εκατ. σάκους των 60 κιλών. Παράλληλα, τα έσοδα από τις εν λόγω εξαγωγές έφτασαν τα 494 εκατ. δολάρια. Το υπουργείο εκτιμά, ακόμα, ότι η χώρα θα καταστεί κορυφαίος παραγωγός καφέ της Αφρικής, ξεπερνώντας την Αιθιοπία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.