Φιλιππίνες: Έκτακτα μέτρα για τους ναυτικούς εν μέσω πανδημίας

Φιλιππίνες: Έκτακτα μέτρα για τους ναυτικούς εν μέσω πανδημίας

679
Φιλιππίνες: Έκτακτα μέτρα για τους ναυτικούς εν μέσω πανδημίας

Οι Φιλιππίνες προέβησαν σε ανανέωση, για έναν επιπλέον χρόνο, της ισχύος της Σύμβασης STCW του IMO, η οποία αφορά τα πρότυπα εκπαίδευσης, πιστοποίησης και ασφάλειας των ναυτικών. H απόφαση αυτή για επέκταση της ισχύος της σύμβασης αποτελεί απόρροια της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Αρχή Ναυτιλιακής Βιομηχανίας των Φιλιππίνων (Marina) αναφέρει πως οι δράσεις και τα μέτρα που ελήφθησαν στη χώρα προς αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού είχαν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις σε τομείς όπως αυτοί της εκπαίδευσης, των αλλαγών πληρωμάτων, καθώς και της ανανέωσης της Σύμβασης STCW των ναυτικών.

Ως εκ τούτου, όλες οι εν λόγω ναυτικές συμβάσεις που επρόκειτο να λήξουν μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου θα ανανεωθούν για έναν χρόνο, χωρίς να χρειάζεται να γίνει κάποια αίτηση από την πλευρά των ναυτικών.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω επέκταση ισχύει για όλους τους Φιλιππινέζους ναυτικούς, είτε βρίσκονται στο πλοίο είτε στη στεριά, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι οι ναυτικοί έχουν συμπληρώσει είτε δώδεκα μήνες θαλάσσιας υπηρεσίας τα τελευταία πέντε χρόνια είτε τρεις μήνες θαλάσσιας υπηρεσίας το τελευταίο εξάμηνο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.