Ταχύτερη η ανάκαμψη των κινεζικών αεροπορικών εταιρειών;

Ταχύτερη η ανάκαμψη των κινεζικών αεροπορικών εταιρειών;

72
Ταχύτερη η ανάκαμψη των κινεζικών αεροπορικών εταιρειών;

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες είναι πιθανό να ανακάμψουν νωρίτερα από τις διεθνείς ανταγωνίστριές τους, καθώς η εσωτερική επιβατική κίνηση ενισχύεται με ταχύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι σε άλλες χώρες, εκτιμούν επενδυτές.

Η Κίνα, η πρώτη χώρα που χτυπήθηκε από τον Covid-19, τους τελευταίους μήνες έχει άρει κάποιους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, επιτρέποντας στους Κινέζους ταξιδιώτες να μετακινούνται σε εγχώριους προορισμούς υπό την προϋπόθεση ότι τα υγειονομικά δεδομένα το επιτρέπουν.

Σε έκθεση της Eastspring Investments αναφέρεται ότι, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλοί ήταν οι Κινέζοι ταξιδιώτες που επέλεξαν να μετακινηθούν σε εγχώριους προορισμούς με αυτοκίνητο ή τρένο, ενώ οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων πραγματοποιούνται ουσιαστικά την τελευταία στιγμή υπό τον φόβο αλλαγής των υγειονομικών δεδομένων.

Παρά το γεγονός ότι η αεροπορική επιβατική κίνηση υπολείπεται αυτής στο οδικό ή στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Κίνας, εντούτοις οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες φαίνεται πως ανακάμπτουν ταχύτερα από αυτές σε ΗΠΑ και Ευρώπη, τονίζει η Eastspring Investments.

Μάλιστα, οι πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης των κινεζικών αεροπορικών εταιρειών οδήγησαν την HSBC σε διατήρηση της σύστασης «buy» για τις μετοχές των Air China, China Eastern Airlines και China Southern Airlines, όλες εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ.

Φωτό: Markus Winkler/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.