Νέο ναυπηγικό deal στο Ηνωμένο Βασίλειο

Νέο ναυπηγικό deal στο Ηνωμένο Βασίλειο

229
Νέο ναυπηγικό deal στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σε εκ νέου λειτουργία πρόκειται να τεθεί το ναυπηγείο Appledore στο βόρειο Ντέβον της Αγγλίας. Το ναυπηγείο διέκοψε τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2019, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία Babcock International δήλωσε πως το μέλλον του ναυπηγείου δεν ήταν «εξασφαλισμένο», παρά την προσφορά οικονομικής αρωγής ύψους 60 εκατ. βρετανικών λιρών από το Υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας.

Νέα ιδιοκτήτρια του ναυπηγείου θα είναι η Infrastrata, η οποία εξαγόρασε τα δικαιώματα ιδιοκτησίας του ναυπηγείου έναντι 7 εκατ. λιρών.

Το ναυπηγείο θα λειτουργεί πλέον υπό την επωνυμία Harland and Wolff (Appledore). H Infrastrata απέκτησε και το ιστορικό ναυπηγείο Harland and Wolff, που βρίσκεται στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, τον Δεκέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία, η ικανότητα του ναυπηγείου Appledore να εξυπηρετεί και παραγγελίες για μικρότερα σε μέγεθος πλοία είναι πολύ σημαντική.

Φωτό: Roman Jocher/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.