Σιδηρομετάλλευμα: Οι εκτιμήσεις για την παγκόσμια παραγωγή

Σιδηρομετάλλευμα: Οι εκτιμήσεις για την παγκόσμια παραγωγή

181
Σιδηρομετάλλευμα: Οι εκτιμήσεις για την παγκόσμια παραγωγή

Η παγκόσμια παραγωγή iron ore αναμένεται να αυξηθεί με έναν μετριοπαθή ρυθμό τα επόμενα έτη και ενώ θα λάβουν χώρα επεκτάσεις και αναβαθμίσεις σε ορυχεία της Βραζιλίας και θα αυξηθεί η παραγωγή της Ινδίας, εκτιμά η Fitch Solutions Country Risk and Industry Research.

Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι το 2029 η παγκόσμια παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος θα αυξηθεί σε 3,7 δισ. τόνους από τους 3 δισ. τόνους φέτος, αντιπροσωπεύοντας ετήσια αύξηση 2% για τα επόμενα δέκα έτη.

Σε ό,τι αφορά την αυστραλιανή παραγωγή iron ore, η Fitch Solutions εκτιμά ότι έως το 2029 θα αναπτύσσεται με έναν ετήσιο ρυθμό 0,7%, όταν την προηγούμενη δεκαετία αναπτυσσόταν με έναν ρυθμό 9,2%. Η απότομη αυτή επιβράδυνση οφείλεται στο γεγονός ότι μικρότεροι παίκτες θα εξέλθουν της αγοράς λόγω του υψηλού ανταγωνισμού.

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις για τη Βραζιλία, η οποία θα αυξήσει, κατά τη FitchSolutions, την παραγωγή της στους 546 εκατ. τόνους το 2029 από τους 416 εκατ. τόνους. Η αυξημένη ζήτηση από τα κινεζικά χαλυβουργεία θα δώσει ώθηση στη βραζιλιάνικη παραγωγή.

Οι αυστηροί περιβαλλοντικοί κανονισμοί, σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις για πτώση της τιμής του σιδηρομεταλλεύματος, θα έχουν ως απόρροια η κινεζική παραγωγή να παρουσιάσει πτωτική τάση.

Τέλος, η παραγωγή της Ινδίας θα αυξηθεί στους 216 εκατ. τόνους το 2029.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.