Αμερικανικό «μπλόκο» στο Χονγκ Κονγκ

    399
    Αμερικανικό «μπλόκο» στο Χονγκ Κονγκ

    Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 19 Αυγούστου την αναστολή τριών διμερών συμφωνιών με το Χονγκ Κονγκ, καθώς οι διπλωματικές διενέξεις ΗΠΑ-Κίνας κλιμακώνονται.

    Οι συμφωνίες αυτές κάλυπταν την παράδοση φυγόδικων παραβατών, τη μεταφορά καταδίκων και τις φοροαπαλλαγές για εισοδήματα που προέρχονται από τη διαχείριση πλοίων σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.
    «Ο πρόεδρος Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίζουν το Χονγκ Κονγκ ως “μια χώρα, ένα σύστημα” και θα αναλαμβάνουν δράση απέναντι σε ιδιώτες που συνθλίβουν τις ελευθερίες του λαού του Χονγκ Κονγκ», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

    Η απόφαση του Λευκού Οίκου αποτελεί απάντηση στην απόφαση του Πεκίνου για την εφαρμογή της Εθνικής Νομοθεσίας Ασφάλειας, η οποία «θέτει σε κίνδυνο τις ελευθερίες των ανθρώπων του Χονγκ Κονγκ».

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.