Danaos: Βελτιωμένα κέρδη το Q2

Danaos: Βελτιωμένα κέρδη το Q2

521
Danaos: Βελτιωμένα κέρδη το Q2

Η Danaos Corporation Inc. ανακοίνωσε τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο και το πρώτο εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία εμφάνισε γενικά σταθεροποιητική εικόνα ως προς τον κύκλο εργασιών αλλά κινήθηκε θετικά ως προς τα κέρδη της.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθε σε $116,8 εκατ. αυξημένος κατά 4% σε σχέση με πέρυσι ($112,3 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο του 2019), ενώ τα εναρμονισμένα καθαρά κέρδη έφτασαν τα $42,5 εκατ., έναντι $34,5 εκατ. το 2019. Στο σύνολο του εξαμήνου ο κύκλος εργασιών έφτασε τα $223 εκατ. ($225,2 εκατ. το 2019) και τα εναρμονισμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε $77,8 εκατ. ($72,8 εκατ. το 2019).

Τα ακαθάριστα ημερήσια έσοδα για το τρίμηνο ανήλθαν σε $23.175/ημερησίως ενώ το ποσοστό χρήσης του στόλου (fleet utilization) άγγιξε το 97,1% στο σύνολο. Το ποσοστό κάλυψης για τους επόμενους 12 μήνες ανέρχεται ήδη σε 85%. Τα έσοδα από προσυμφωνημένες ναυλώσεις φτάνουν τα $1,2 δις με ορίζοντα ως το 2028.

Ο Δρ. Ιωάννης Κούστας, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ανέφερε ότι «eίμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε βελτιωμένα προσαρμοσμένα κέρδη τόσο για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 όσο και για τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 αυξήθηκαν κατά 23,9% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Τα προσαρμοσμένα EBITDA βελτιώθηκαν επίσης κατά $4,5 εκατ. ή 6%, στα $80,1 εκατ. για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με α $75,6 εκατ. για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

»Παρόλο που η οικονομική δραστηριότητα έχει μειωθεί από την αρχή της πανδημίας του  κορονοϊού, έχουμε δει αυξανόμενα σημάδια εμπιστοσύνης με τις εταιρείες τακτικών γραμμών τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς αποκαταστάθηκαν ορισμένες πλεύσεις που είχαν σταματήσει στο παρελθόν, υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση βελτιώνεται σταδιακά. Αυτό έχει επίσης μετατραπεί σε βελτίωση των ναύλων για σκάφη μεγέθους άνω των 4.000 TEU. Τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών τακτικών γραμμών ήταν επίσης ενθαρρυντικά, καθώς, όπως είχαμε προβλέψει, η συνετή διαχείριση της ικανότητας, οι μειωμένες τιμές των καυσίμων και τα μειωμένα επιτόκια αντιστάθμισαν περισσότερο από την πτώση των όγκων που προκλήθηκαν από την πανδημία.

Είμαστε επίσης προσεκτικά αισιόδοξοι για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς. Το βιβλίο παραγγελιών είναι προς το παρόν μονοψήφιο ως ποσοστό του παγκόσμιου στόλου για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια. Σε συνδυασμό με την αναμενόμενη μείωση των ταχυτήτων λόγω των διαφόρων περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών, οι προοπτικές της προσφοράς είναι υγιείς. Η αυστηρότερη προσφορά θα συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάκαμψης στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων. […]

Παραμένουμε επίσης δεσμευμένοι στην επιχειρησιακή υπεροχή και την τεχνολογική καινοτομία, η οποία μας επιτρέπει να παρέχουμε συνεχώς υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας. Η δέσμευσή μας μας επέτρεψε να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση στη ναυτιλιακή βιομηχανία εμπορευματοκιβωτίων σε πολλούς κύκλους αγοράς και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος προκλητικού περιβάλλοντος. Πιστεύουμε ότι η εστίαση και η στρατηγική μας θα ενισχύσουν τελικά την αξία των μετόχων πολύ και πάνω από την αξία του στόλου μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.