Θετικής πορείας συνέχεια για την Dorian LPG

Θετικής πορείας συνέχεια για την Dorian LPG

434
Θετικής πορείας συνέχεια για την Dorian LPG

Με άνοδο τόσο στον κύκλο εργασιών όσο και στα κέρδη κινήθηκε η Dorian LPG Ltd και κατά το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, καθώς η εταιρεία προέβη σε ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε $73,2 εκατ. στο τρίμηνο, αυξημένος κατά 19,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα όταν και ανήλθαν σε $61,2 εκατ. (η εταιρεία εμφανίζει ετήσιο κλείσιμο τον Μάρτιο εκάστου έτους).

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε $412,2 εκατ., διπλάσια σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2019 ($6,1 εκατ.).

Το ποσοστό χρήσης του στόλου (fleet utilization) έφτασε το 82,3% ενώ το time charter equivalent ανήλθε σε $41.249/ημερησίως.

Ο Ιωάννης Χατζηπατέρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dorian LPG ανέφερε ότι «είμαι ευγνώμων για προσωπικό μας τόσο στη θάλασσα όσο και στη ξηρά για τη συμβολή τους στην επίτευξη ενός καλού οικονομικού αποτελέσματος για αυτό το τρίμηνο κατά το οποίο η εταιρεία αντιμετώπισε προκλήσεις, ιδίως όσον αφορά τις μετακινήσεις των πληρωμάτων, καθώς επίσης και την πτώση στην αγορά της Βαλτικής. Πιστεύω ότι η εταιρεία βρίσκεται σε ισχυρή θέση καθώς οι παγκόσμιες συνθήκες αρχίζουν να ομαλοποιούνται».

Παράλληλα, η Dorian LPG καταγράφει στοιχεία και εκτιμήσεις για την παγκόσμια αγορά, σύμφωνα με τις οποίες οι δια θάλασσης μεταφορές LPG κατά το δεύτερο ημερολογιακό τρίμηνο του 2020 ανήλθαν σε 26,8 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, αντιπροσωπεύοντας μείωση 2,7% σε σύγκριση με 27,6 εκατομμύρια μετρικούς τόνους κατά την ίδια περίοδο κατά τη διάρκεια του 2019. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 οι όγκοι ανήλθαν σε 53,8 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, σταθεροποιητικά σε σχέση με το 2019 (53,5 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι).

Μέσα στο δεύτερο ημερολογιακό τρίμηνο του 2020, η συνεχιζόμενη ζήτηση και τα χαμηλά επίπεδα παγκόσμιας παραγωγής οδήγησαν σε σχετικά ισχυρές τιμές για το LPG σε σύγκριση με τη νάφθα. Αρκετές εταιρείες πετροχημικών άλλαξαν τις πρώτες ύλες σε νάφθα από LPG, επηρεάζοντας τη ζήτηση. Προς το τέλος του τριμήνου, ωστόσο, η ζήτηση από ΒΔ Ευρώπη και Άπω Ανατολή αυξήθηκε και τα spreads προπανίου-νάφθας έγιναν αρνητικά.

Η επιστροφή σε πιο ευνοϊκές σχέσεις τιμών εμπορευμάτων, η συνεχιζόμενη αύξηση της ζήτησης για LPG ως πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση έναντι άλλων μορφών ενέργειας και τα αναμενόμενα υψηλά επίπεδα εξαγωγών των ΗΠΑ, όπως αποδεικνύεται από την εξαγωγική ικανότητα και τις επενδύσεις σε αγωγούς, αναμένεται να παρέχουν μακροπρόθεσμα στήριξη για ζήτηση VLGC.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.