Το τελευταίο αντίο στον Achim Boehme της Lomar Shipping

Το τελευταίο αντίο στον Achim Boehme της Lomar Shipping

1005
Το τελευταίο αντίο στον Achim Boehme της Lomar Shipping

Η Lomar Shipping με μεγάλη θλίψη ανακοίνωσε το θάνατο του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Achim Boehme, ο οποίος πέθανε το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 στο σπίτι του στη Βρέμη της Γερμανίας. Ήταν 56 ετών και τον τελευταίο χρόνο είχε μια γενναία μάχη με τον καρκίνο, υποστηριζόμενος από τη σύζυγό του Helke και τα τέσσερα παιδιά του.

Ο Νικόλαος Γεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lomar, είπε: «Είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην αφοσιωμένη οικογένειά του. Οι συνάδελφοί στη Lomar και τη μητρική μας εταιρεία, τον Όμιλο Libra, θα χάσουν την τεράστια σοφία του, τη γοητεία του και το αδιάλειπτο πνεύμα του. Ο θάνατος του Achim αφήνει ένα τεράστιο κενό μεταξύ όλων μας που τον γνωρίζαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του. Η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία έχασε έναν σπουδαίο ηγέτη και καινοτόμο άνθρωπο που είχε ακόμη πολλά να δώσει. ”

Ο Achim εντάχθηκε στη διοικητική ομάδα της Lomar ως Διευθύνων Σύμβουλος στις αρχές του 2010. Προήχθη στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου την ίδια χρονιά και είχε τη συνολική ευθύνη για τη διαχείριση, τη στρατηγική και την ανάπτυξη της εταιρείας. Ήταν επίσης Γενικός Διευθυντής της Lomar Deutschland / Germany.

Διέθετε πολυετή πείρα στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, της χρηματοδότησης των πλοίων και της ναυτικής νομοθεσίας, έχοντας σπουδάσει νομικά και οικονομικά στα πανεπιστήμια του Μίνστερ, του Φράιμπουργκ και του Σπέιερ, πριν εργαστεί σε γερμανικές δικηγορικές εταιρείες.

Ο Achim υπήρξε shipping specialist στην Hamburgische Landesbank προτού συμμετάσχει στην Deutsche Schiffsbank, τότε μία από τις κορυφαίες τράπεζες χρηματοδότησης πλοίων στον κόσμο, ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής και επικεφαλής της ελληνικής ναυτιλίας. Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής του καριέρας, ο Achim πραγματοποίησε πολλές συναλλαγές χρηματοδότησης πλοίων και είχε συμμετάσχει σε πολλές προσφορές ορόσημο στη διεθνή και την ελληνική ναυτιλία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.