IMO: Άμεση αρωγή προς την κυβέρνηση του Μαυρικίου

IMO: Άμεση αρωγή προς την κυβέρνηση του Μαυρικίου

325
IMO: Άμεση αρωγή προς την κυβέρνηση του Μαυρικίου

Ο ΙΜΟ σκοπεύει να προσφέρει άμεση και ουσιαστική αρωγή προς την κυβέρνηση του Μαυρικίου, έπειτα από την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε το ιαπωνικό φορτηγό πλοίο MV Wakashio στη νοτιοανατολική ακτή της νησιωτικής χώρας, στις 25 Ιουλίου.

Ο ΙΜΟ, το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), καθώς και το United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (OCHA), προέβησαν από κοινού στην οργάνωση ειδικής αποστολής, η οποία θα επιχειρήσει να συντονίσει τις προσπάθειες για τον περιορισμό της καταστροφής.

23008167

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο IMO, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του Covid-19, τα μέλη που απαρτίζουν την ειδική αποστολή αναμένεται να επιβιβαστούν σε ναυλωμένη πτήση από το Ναϊρόμπι της Κένυας, αφού πρώτα υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο ΙΜΟ αναφέρει επίσης, ότι το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) στο Μαυρίκιο, καθώς και η International Tanker Owners
Pollution Federation (ITOPF), η οποία παρέχει τεχνική υποστήριξη, έχουν ήδη κινητοποιηθεί για την αποστολή επιπλέον επιστημόνων και ειδικών μονάδων στη νησιωτική χώρα.

Τέλος, η κυβέρνηση του Μαυρικίου ήδη συνεργάζεται με ειδικούς φορείς από την Γαλλία και την Ιαπωνία.

23003283

Φωτό: Reunion Region/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.