Ο ρόλος της γαλάζιας οικονομίας στην ανάπτυξη της Κένυας

Ο ρόλος της γαλάζιας οικονομίας στην ανάπτυξη της Κένυας

125
Ο ρόλος της γαλάζιας οικονομίας στην ανάπτυξη της Κένυας

Ο IMO ανακοίνωσε στις 24 Ιουλίου ότι θα προβεί, συνεργατικά με άλλους φορείς, στην ανάπτυξη μιας Εθνικής Θαλάσσιας Στρατηγικής (National Maritime Strategy), για την ενίσχυση της λιμενικής ασφάλειας της Κένυας και την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της χώρας, μέσω της προώθησης της γαλάζιας οικονομίας. Η εν λόγω απόφαση, όπως αναφέρει ο IMO, ελήφθη στις 21 Ιουλίου, κατόπιν διαδικτυακής συνάντησης με τα συνεργαζόμενα μέρη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 16 μέλη, εκπρόσωποι των φορέων της θαλάσσιας οικονομίας της Κένυας. Σύμφωνα με τον IMO, οι συμμετέχοντες συζήτησαν για την εξεύρεση του καλύτερου τρόπου ανάπτυξης αυτής της στρατηγικής, ενώ επίσης συμφώνησαν να συγκροτήσουν και μια Εθνική Επιτροπή Θαλάσσιας Ασφάλειας (National Maritime Security Committee), με την τεχνική υποστήριξη του Οργανισμού.

Η υιοθέτηση της εθνικής στρατηγικής ευθυγραμμίζεται με τις υποχρεώσεις της Κένυας υπό το άρθρο 3 της τροπολογίας Jeddah (Jeddah Amendment) του Κώδικα Δεοντολογίας του Τζιμπουτί (Djibouti Code of Conduct). Ευθυγραμμίζεται επίσης με το Κεφάλαιο XI-2 της Διεθνούς Σύμβασης για την Ασφάλεια της Ανθρώπινης Ζωής στη Θάλασσα (SOLAS) και με τον κώδικα International Ship and Port Security (ISPS).

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι οι απειλές στα ύδατα της Κένυας πρέπει να αντιμετωπιστούν με ολιστικό και πολύπλευρο τρόπο, προκειμένου να υπάρξει αίσθημα ασφάλειας καθώς και οικονομική άνθηση στη χώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.