O ABS ενισχύει την παρουσία του στην Αθήνα

O ABS ενισχύει την παρουσία του στην Αθήνα

683
O ABS ενισχύει την παρουσία του στην Αθήνα

Τη δημιουργία τριών νέων κέντρων με σκοπό την προαγωγή της βιωσιμότητας στη ναυτιλία εγκαινίασε ο American Bureau of Shipping (ABS) σε Αθήνα, Χιούστον και Κοπεγχάγη, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη 23 Ιουλίου.

Το κέντρο στην Αθήνα θα δραστηριοποιηθεί κυρίως σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των πλοίων, καθώς και την αποτελεσματικότητά τους. Στο Χιούστον, μια ομάδα ειδικών θα παράσχει τις γνώσεις και την εξειδίκευσή της σε θέματα που σχετίζονται με τα εναλλακτικά καύσιμα και τις ροές αποβλήτων. Το κέντρο της Κοπεγχάγης θα δραστηριοποιηθεί στις καινοτομίες στα πλοία καθώς και στην τεχνολογία εναλλακτικών καυσίμων. Το κέντρο στη Σιγκαπούρη, που έχει ήδη συστήσει εδώ και έναν χρόνο ο ABS, αποτελεί κέντρο αναφορών για τη βιωσιμότητα των λειτουργιών του νηογνώμονα, καθώς και για τη δημιουργία περιβαλλοντικών και κοινωνικών στρατηγικών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού νηογνώμονα, Christopher J. Wiernicki, δήλωσε ότι «η απανθρακοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση αυτής της περιόδου και ο ABS επενδύει για να υποστηρίξει τις θαλάσσιες και υπεράκτιες βιομηχανίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν των προαναφερθέντων κέντρων, ο ABS αποτελεί ιδρυτικό μέλος του κέντρου Mærsk Mc-Kinney Møller, για την εξασφάλιση μηδενικών εκπομπών άνθρακα στη ναυτιλία. Τέλος, ο αμερικανικός νηογνώμονας συνεχίζει το έργο ευρείας υποστήριξης προς την παγκόσμια ναυτιλία, εκδίδοντας πρόσφατα αναλυτική έκθεση με τίτλο «Setting the Course to Low Carbon Shipping», σχετικά με τις πιθανές στρατηγικές για τη μείωση του ναυτιλιακού ανθρακικού αποτυπώματος.

Φωτό: David L/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.