Σημαντική μείωση των εσόδων από ενέργεια για την Αλγερία

Σημαντική μείωση των εσόδων από ενέργεια για την Αλγερία

107
Σημαντική μείωση των εσόδων από ενέργεια για την Αλγερία

Η Αλγερία αναμένει ότι τα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα μειωθούν στα $23 δισ. φέτος από $33 δισ. το 2019, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Abdelmadjid Attar, στο κρατικό ραδιόφωνο.

Τα έσοδα της βορειοαφρικανικής χώρας, μέλους του OPEC, από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου ανήλθαν σε $60 δισ. το 2014, πριν από την απότομη πτώση των τιμών.

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση», δήλωσε ο κ. Attar, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του νέου υπουργού Ενέργειας της Αλγερίας στις αρχές του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο.

Η Αλγερία ψήφισε έναν νέο ενεργειακό νόμο τον Νοέμβριο του 2019, για να καταστήσει τον τομέα του πετρελαίου πιο ελκυστικό, αλλά δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη επίσημα αποτελέσματα από την εφαρμογή του. Ο κ. Attar ανέφερε ότι οι διεθνείς επενδυτές περίμεναν την ενεργοποίηση του νόμου προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα δραστηριοποιηθούν στη χώρα.

Τα αποτελέσματα της έκθεσης θα δημοσιευτούν πριν από τον Σεπτέμβριο, καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν σε αυτήν πενήντα μικρές ανακαλύψεις πετρελαίου και φυσικού αερίου που έγιναν πρόσφατα.

«Οι ξένες εταιρείες είναι ευπρόσδεκτες να συνεργαστούν με την (κρατική εταιρεία ενέργειας της Αλγερίας) Sonatrach σε αυτούς τους τομείς», κατέληξε ο Abdelmadjid Attar.

Φωτό: Zsolt Czegledi/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.