Αυστραλία: Η ασφάλεια των containerships σε πρώτο πλάνο

Αυστραλία: Η ασφάλεια των containerships σε πρώτο πλάνο

115
Αυστραλία: Η ασφάλεια των containerships σε πρώτο πλάνο

Την εγκαινίαση νέας πρωτοβουλίας για την επιθεώρηση της σωστής διαχείρισης φορτίων σε containerships ανακοίνωσε η Australian Maritime Safety Authority (AMSA). Σύμφωνα με την AMSA, η εν λόγω πρωτοβουλία λαμβάνεται έπειτα από σειρά ατυχών και ιδιαίτερα σοβαρών περιστατικών εν πλω σε ύδατα της Αυστραλίας. Σημειώνεται ότι τα περιστατικά απωλειών containers εν πλω στα αυστραλιανά ύδατα έχουν καταγράψει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Ενδεικτικά, 81 εμπορευματοκιβώτια χάθηκαν στα ανοιχτά του Νιούκαστλ της Αυστραλίας από το πλοίο «YM Efficiency» το 2018. Επιπλέον, άλλα 50 containers χάθηκαν στα ανοιχτά του Γουόλονγκονγκ από πλοίο διαχείρισης της APL England τον Μάιο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η AMSA, έρευνες που έχουν γίνει καταδεικνύουν ότι η αιτία πίσω από τέτοια περιστατικά είναι η λανθασμένη στοιβασία και η ελλιπής συντήρηση των εξοπλισμών συγκράτησης των εμπορευματοκιβωτίων.

Ο γενικός διευθυντής της AMSA, Michael Drake, δήλωσε ότι από εδώ και στο εξής τα πλοία που εισέρχονται σε αυστραλιανά ύδατα θα πρέπει να διαβεβαιώνεται ότι συμμορφώνονται πλήρως με τις προδιαγραφές ασφαλείας των φορτίων της Διεθνούς Σύμβασης για την Ασφάλεια Ζωής στη Θάλασσα (SOLAS).

Οι επιθεωρήσεις της AMSA θα ξεκινήσουν γύρω στις αρχές Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη Οκτωβρίου. Η διεξαγωγή τους θα πραγματοποιείται από το Port State Control (PSC) και από αρμόδια όργανα της AMSA, για πλοία τα οποία δεν μπορούν να επιθεωρηθούν από το PSC. Η AMSA ανακοίνωσε ρητώς ότι οποιοδήποτε containership καταπλεύσει σε αυστραλιανά ύδατα κατά την προαναφερθείσα περίοδο θα υπόκειται σε επιθεώρηση.

Φωτό: Monica Volpin/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.