Το bunkering, το μεγάλο στοίχημα του Ντουμπάι

Το bunkering, το μεγάλο στοίχημα του Ντουμπάι

493
Το bunkering, το μεγάλο στοίχημα του Ντουμπάι

Σε επέκταση του στόλου που δραστηριοποιείται στον τομέα του bunkering αναμένεται να προβεί άμεσα η Ναυτιλιακή Αρχή του Ντουμπάι (DMCA). H εν λόγω στρατηγική απόφαση αποσκοπεί στην ενίσχυση και στη διευκόλυνση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων της χώρας, ιδιαίτερα του bunkering.

Η DMCA αποκάλυψε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί δώδεκα νέα πλοία στο νηολόγιο του Ντουμπάι, τα οποία θα δραστηριοποιηθούν στον ανεφοδιασμό πλοίων με καύσιμα στα χωρικά ύδατα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της DMCA ελήφθη ταυτόχρονα με την απόφαση για την επανέναρξη λειτουργιών σε αγκυροβόλια του Ντουμπάι, καθώς και την επαναλειτουργία επιδιορθώσεων και συντηρήσεων σε ναυπηγεία της πόλης.

Η ενίσχυση του στόλου για διαδικασίες bunkering ακολουθεί τη δέσμευση της DMCA για ανάπτυξη του ναυτιλιακού κλάδου. Επιπλέον, η ενίσχυση του στόλου θα συντελέσει και στον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό των πλοίων με καύσιμα, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά στις προετοιμασίες για το κύμα τουριστών που πρόκειται να καταφτάσει στο Ντουμπάι, ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή του Marine Anchorage Operations Department της DMCA, Mohammad Al Bastaki, «η ενίσχυση του στόλου bunkering αντιπροσωπεύει μια ποιοτική προσθήκη στην προσπάθεια για ανάπτυξη του εγχώριου ναυτιλιακού κλάδου, ειδικά τη δεδομένη στιγμή, οπότε υφίσταται άρση πολλών από τους περιορισμούς στο Ντουμπάι».

Φωτό: Vlad Man/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.