Νότια Κορέα: Άνοιγμα στην κατασκευή θαλάσσιων ραντάρ

Νότια Κορέα: Άνοιγμα στην κατασκευή θαλάσσιων ραντάρ

98
Νότια Κορέα: Άνοιγμα στην κατασκευή θαλάσσιων ραντάρ

Στην ανάπτυξη ενός project για την εγχώρια παραγωγή θαλάσσιων ραντάρ σκοπεύει να προβεί η Νότια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Μέχρι πρότινος, η Νότια Κορέα εισήγαγε τα εν λόγω θαλάσσια ραντάρ κυρίως από την Ιαπωνία.

Για τη χρηματοδότηση του project ανάπτυξης των ραντάρ, το νοτιοκορεατικό Research Institute of Medium & Small Shipbuilding (RIMS), το οποίο δραστηριοποιείται σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης πλοίων, θα κατανείμει 5 εκατ. δολάρια και θα συνεργαστεί με άλλους τέσσερις οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου και του Korean Marine Equipment Research Institute (KOMERI).

Ως εκ τούτου, η Νότια Κορέα δεν θα εξαρτάται πλέον από την εισαγωγή των ραντάρ, ενώ το RIMS ανακοίνωσε πως σκοπεύει να εξαγάγει τα ραντάρ αν το project στεφθεί με επιτυχία.

Τα θαλάσσια ραντάρ χρησιμοποιούνται για την ασφαλή ναυσιπλοΐα, καθώς χρησιμεύουν για τον εντοπισμό άλλων πλοίων και εμποδίων στη θάλασσα.

Φωτό: Erich Westendarp/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.