Eni: Αναθεώρηση επί τα χείρω για τις τιμές του μαύρου χρυσού

Eni: Αναθεώρηση επί τα χείρω για τις τιμές του μαύρου χρυσού

84
Eni: Αναθεώρηση επί τα χείρω για τις τιμές του μαύρου χρυσού

Η ιταλική Eni μείωσε τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις της για την τιμή του πετρελαίου, λέγοντας ότι η πανδημία του κορονοϊού θα έχει «διαρκή αντίκτυπο» στην παγκόσμια οικονομία και στην ενεργειακή βιομηχανία.

Λίγες εβδομάδες αφότου οι BP και Shell αναθεώρησαν τις μακροπρόθεσμες παραδοχές τους, ήταν η σειρά της Eni να μειώσει επίσης το σενάριο τιμολόγησης πετρελαίου και φυσικού αερίου για τα έτη 2020-2024.

Η Eni προβλέπει τώρα ότι οι τιμές για το Brent θα φτάσουν τα $60/βαρέλι το 2023, ενώ στην προηγούμενη υπόθεση αναφερόταν τιμή-στόχος τα $70/βαρέλι. Για τα έτη 2020-2022, οι τιμές Brent αναμένεται να είναι της τάξεως των $40, $48 και $55 ανά βαρέλι αντίστοιχα, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις των $45, $55 και $70 το βαρέλι.

Μειώνοντας τις εκτιμήσεις της για την τιμή του πετρελαίου, η ιταλική εταιρεία επανέλαβε τη δέσμευση που ανέλαβε τον περασμένο Φεβρουάριο να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα και ενδεχομένως ακόμα και να επιταχύνει τις προσπάθειές της ώστε να είναι πιο προετοιμασμένη κατά τη μετάβαση της ενέργειας.

«Επιβεβαιώνουμε τη στρατηγική μας να γίνουμε ηγέτης στη διαδικασία απανθρακοποίησης, παρά τις διαρκείς επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eni, Claudio Descalzi. «Αυτή η συνεχής εξέλιξη θα επιτρέψει στην εταιρεία να επιτύχει ένα καλύτερα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο, μειώνοντας την έκθεση στην αστάθεια των τιμών των υδρογονανθράκων, ενώ προχωράμε προς τους στόχους μας για βιωσιμότητα και κερδοφορία. Οι αναθεωρημένες μακροπρόθεσμες παραδοχές μας, τέσσερις μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19, αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες προσδοκίες μας για τις μελλοντικές τιμές και θα ενσωματωθούν στις διαδικασίες κατανομής κεφαλαίων», κατέληξε ο κ. Descalzi.

Φωτό: ENI/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.