Έκρηξη σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο (βίντεο)

Έκρηξη σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο (βίντεο)

953
Έκρηξη σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο (βίντεο)

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) στο πολεμικό πλοίο USS Bonhomme Richard (LHD-6) το οποίο ήταν αγκυροβολημένο σε αγκυροβόλιο της ναυτικής βάσης του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, 21 ναύτες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Associated Press, 200 περίπου ναύτες επέβαιναν στο πλοίο τη στιγμή της έκρηξης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πυρκαγιά στο πολεμικό πλοίο. Όλοι τους έχουν εκκενώσει το πλοίο.

 

Το San Diego Fire-Rescue ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στις 8:50 π.μ. (τοπική ώρα) και στο σημείο μετέβησαν 150 πυροσβέστες. Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.

Το USS Bonhomme Richard  βρισκόταν πέρσι για δεξαμενισμό στο ναυπηγείο General Dynamics National Steel and Shipbuilding Co. ενώ στη ναυτική βάση βρέθηκε για περαιτέρω εργασίες συντήρησης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.