«Ανοίγει πανιά» το «57ο Ράλλυ Αιγαίου»

«Ανοίγει πανιά» το «57ο Ράλλυ Αιγαίου»

326
«Ανοίγει πανιά» το «57ο Ράλλυ Αιγαίου»

Αθλητές που έχουν δοξάσει τη χώρα μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, θα πάρουν μέρος και εφέτος στο Ράλλυ Αιγαίου, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Στο «57ο Ράλλυ Αιγαίου», που «ανοίγει πανιά» το Σάββατο 11/7 από τη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας, με την πρώτη ιστιοδρομία 130 ν.μ. χωρίς σταθμό, θα πάρουν μέρος για πρώτη φορά με το δικό τους σκάφος οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης-Παύλος Καγιαλής, ο 6ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες Δημήτρης Δεληγιάννης, νέα παιδιά με διακρίσεις σε αγώνες τριγώνου, έμπειροι ιστιοπλόοι της ανοικτής θάλασσας, ενώ, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, τρία σκάφη θα αγωνιστούν στον ελληνικό υπερμαραθώνιο της ιστιοπλοΐας με μόνο δύο άτομα πλήρωμα (κατηγορία double handed).

«Το Ράλλυ Αιγαίου είναι ένας ιστορικός θεσμός. Έχουμε αγωνιστεί και παλαιότερα, αλλά πρώτη φορά θα πάρουμε μέρος με το “Velos”. Θα είναι ο πρώτος αγώνας μας μετά την καραντίνα και ανυπομονούμε να βρεθούμε σε αυτόν», δήλωσε ο Παύλος Καγιαλής.

Το «Bullet» θα αγωνιστεί με τους Δημήτρη Δεληγιάννη και Σίμο Καμπουρίδη στο τιμόνι, αλλά και τον «ασημένιο» Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Δημήτρη Μούγιο στο πλήρωμά του. Οι έμπειροι Περικλής Λιβάς και Νίκος Λάζος παρέδωσαν το «τιμόνι» του «OPTIMUM 3-Samos Steamship» στη νέα γενιά, και συγκεκριμένα στους Χάρη Μαυρογιώργη και Βαγγέλη Νικολόπουλο, καθώς η φιλοσοφία της ομάδας είναι να αναδείξει και να προωθήσει τη νέα γενιά.

Στο «57ο Ράλλυ Αιγαίου» θα πάρει μέρος και το «Pega» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, το οποίο πέρυσι κατέκτησε την πρωτιά στον ιστορικό θεσμό. Κυβερνήτες είναι ο αντιπλοίαρχος Δημήτρης Σουβαλτζής ΠΝ και ο Θεόδωρος Τσουλφάς, εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας στη ΣΝΔ. Το υπόλοιπο πλήρωμα αποτελείται από ιστιοπλόους των Ενόπλων Δυνάμεων και σημαιοφόρους-αποφοίτους της ΣΝΔ. Με πλήρωμα δύο ιστιοπλόων θα πάρουν μέρος τα «Kallisti» (Θάνος Ανδρόνικος – Γαρύφαλος Αλλαγίαννης) , «Kokoro» (Κυριάκος Σπηλιόπουλος – Αθανάσιος Ταλιαδούρος), και «Kymatoligi» (Θανάσης Γκίκας – Κωνσταντίνος Λιαγγης).

Το «57ο Ράλλυ Αιγαίου» είναι αφιερωμένο στο Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020», και εφέτος, εξαιτίας της πανδημίας, δεν θα κάνει στάση σε νησιά. Όλες οι εκκινήσεις και οι τερματισμοί θα πραγματοποιηθούν στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού.

Το Σάββατο, στις 10.00, ο στόλος θα ξεκινήσει από την περιοχή του Μικρολίμανου και σε διπλή γραμμή παραγωγής με συνοδεία σκάφους του Λιμενικού Σώματος θα πλεύσει δια του στενού Ψυττάλειας-Αταλάντης προς τον όρμο Αμπελάκια, μπροστά από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων. Στις 11.00, θα αρχίσει η τελετή απονομής τιμής με την αναφώνηση του ύμνου των Σαλαμινομάχων, που θα επανακουστεί ύστερα από 2500 χρόνια. Θα ριφθεί δάφνινο στεφάνι και θα υπάρξει ομαδικός χαιρετισμός των σκαφών. Μπροστά από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, θα υπάρχουν νεαροί ιστιοπλόοι με σκάφη για να υποδεχτούν και να κατευοδώσουν τους αγωνιζόμενους του «57ου Ράλλυ Αιγαίου».

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, τα ιστιοπλοϊκά θα κατευθυνθούν νοτίως της Ψυτάλλειας, όπου θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα στις 12:00 από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη Π.Ν., που θα βρίσκεται  στο σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού ΤΠΚ «ΔΑΝΙΟΛΟΣ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Νίκος Αλευρομύτης / 56ο Ράλλυ Αιγαίου / ΠΟΙΑΘ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.