Ισχύς εν τη ενώσει εφοπλιστών και ναυτικών για τις αλλαγές πληρωμάτων

Ισχύς εν τη ενώσει εφοπλιστών και ναυτικών για τις αλλαγές πληρωμάτων

1652
Ισχύς εν τη ενώσει εφοπλιστών και ναυτικών για τις αλλαγές πληρωμάτων

Δημόσια τοποθετήθηκαν για ακόμα μία φορά διεθνείς κοινωνικοί εταίροι του ναυτιλιακού κλάδου, σχετικά με την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος των αλλαγών πληρωμάτων. Μεταξύ αυτών, οι ECSA, ETF, ICS, ITF καθώς επίσης και οι CLIA, WSC, IMEC, INTERTANKO και INTERMANAGER τόνισαν, σε κοινή τους έκκληση, ότι πλέον ο χρόνος λιγοστεύει και ότι πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη διευκόλυνση των αλλαγών πληρωμάτων παγκοσμίως.

Παράλληλα, οι παραπάνω οργανισμοί υπογραμμίζουν προς τις αρμόδιες αρχές λήψης αποφάσεων την ανάγκη να επιδείξουν πολιτική υπευθυνότητα, αναφέροντας πως όπου υπάρχει (πολιτική) θέληση, υπάρχει και τρόπος.

Σύμφωνα με το κοινό δελτίο Τύπου, οι εφοπλιστικές ενώσεις και τα ναυτεργατικά σωματεία είναι πεπεισμένα ότι η Ευρώπη διαθέτει τα μέσα για να δώσει λύση στο φλέγον πλέον ζήτημα των αλλαγών πληρωμάτων και ότι πρέπει επίσης να αποτελέσει το σωστό παράδειγμα, προκειμένου όλα τα κράτη παγκοσμίως να διευκολύνουν τις διαδικασίες αλλαγών πληρωμάτων. Οι προτάσεις των οργανισμών επί του ζητήματος προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι οι εξής:

– Η ανακήρυξη όλων των ναυτικών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ως «key workers».

– Η εξασφάλιση μετακίνησης για όλους τους ναυτικούς δίχως εμπόδια και με τη σωστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

– Δημιουργία εναέριων αρτηριών διέλευσης για όλους τους ναυτικούς.

Η έκκληση έγινε με τη μορφή κοινής επιστολής των οργανισμών προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ καθώς και άλλα ευρωπαϊκά μέλη του Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.