Panama Maritime Authority: Στο πλευρό των ναυτικών κατά την πανδημία

Panama Maritime Authority: Στο πλευρό των ναυτικών κατά την πανδημία

236
Panama Maritime Authority: Στο πλευρό των ναυτικών κατά την πανδημία

Τα συγχαρητήριά του προς τη Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά (AMP) εξέφρασε μέσω επιστολής ο Γενικός Γραμματέας του IMO, Kitack Lim, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το ζήτημα της αλλαγής πληρωμάτων κατά την περίοδο της πανδημίας. Στην επιστολή του προς την AMP, o κ. Lim ανέφερε ότι, εν μέσω των υφιστάμενων δύσκολων συνθηκών, η δυνατότητα αλλαγής πληρωμάτων είναι ζωτικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό των χωρών με τρόφιμα και άλλα απαραίτητα αγαθά, καθώς συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η AMP έχει πολλάκις εκφράσει την ανησυχία της για τη σωματική και ψυχική υγεία των ναυτικών οι οποίοι παραμένουν στα πλοία, λόγω της υφιστάμενης κατάστασης σχετικά με τον κορονοϊό. Όσον αφορά την πρόσφατη έγκρισή της για την επέκταση των συμβάσεων των ναυτικών σε πλοία υπό σημαία Παναμά, η AMP ανέφερε ότι έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για τη διασφάλιση βέλτιστων συνθηκών εργασίας, νομικής κάλυψης και ιατρικής βοήθειας.

Η AMP έχει προβεί στη λήψη πληθώρας πρωτοβουλιών προς διευκόλυνση του επαναπατρισμού και της επιβίβασης των ναυτικών σε πλοία του νηολογίου του Παναμά, έχοντας πραγματοποιήσει έως τώρα αλλαγές πληρωμάτων για περίπου 4.341 ναυτικούς, σε συμφωνία πάντα με τις κατευθυντήριες γραμμές του IMO και του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (WHO). Επιπλέον, οι αρμόδιοι φορείς της χώρας έχουν πραγματοποιήσει είκοσι πτήσεις για τον επαναπατρισμό ναυτικών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η AMP, το φλέγον ζήτημα της αλλαγής των πληρωμάτων θα εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής της. Παράλληλα, κάλεσε όσες διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων διαφορετικών νηολογίων δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αλλαγές πληρωμάτων, να χρησιμοποιήσουν τον Παναμά ως κόμβο για τις διαδικασίες επαναπατρισμού ή/και επιβίβασης ναυτικών σε πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.