Ινδονησία: Ανησυχία για τη μεταλλευτική δραστηριότητα ελέω Covid-19

Ινδονησία: Ανησυχία για τη μεταλλευτική δραστηριότητα ελέω Covid-19

72
Ινδονησία: Ανησυχία για τη μεταλλευτική δραστηριότητα ελέω Covid-19

Η Ινδονησία αναμένεται να χάσει τον επενδυτικό στόχο ύψους 3,7 δισ. δολαρίων ΗΠΑ για κατασκευή χυτηρίων το 2020, λόγω της πανδημίας του Covid-19, και ελπίζει να επιτύχει τον στόχο το 2021, σύμφωνα με το δίκτυο Antara.

«Ο αντίκτυπος στην παραγωγή στον τομέα των εξορυκτικών δραστηριοτήτων δεν έχει ακόμη φανεί, αλλά θα υπάρξει επιβράδυνση στην επίτευξη του στόχου για επενδύσεις και υποδομές εάν η πανδημία διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους», ανέφερε ειδικός σύμβουλος του Ινδονήσιου υπουργού Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους, το υπουργείο δεν είχε ακόμη καταγράψει τον άμεσο αντίκτυπο της πανδημίας στην παραγωγή στον εξορυκτικό τομέα. Ωστόσο, εάν η πανδημία συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους, η συμβολή του μεταλλευτικού κλάδου και των ορυχείων στα κρατικά έσοδα ενδέχεται να μειωθεί κατά 20%.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η παραγωγή άνθρακα της χώρας έφτασε τους 228 εκατ. τόνους έως τον Μάιο του 2020, ενώ η κατανάλωση άνθρακα για τις υποχρεώσεις εγχώριας αγοράς ανήλθε σε 53,55 εκατ. τόνους.

«Ο στόχος της ετήσιας παραγωγής άνθρακα βρίσκεται, έως τις 31 Μαΐου, εντός των ορίων που έχουν τεθεί, καθώς έχει φτάσει στο 42%. Η παραγωγή άνθρακα αναμένεται να φτάσει τον στόχο των 550 εκατ. τόνων έως τον Δεκέμβριο του 2020», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Agung Pribadi.

Εν τω μεταξύ, οι εξαγωγές άνθρακα ανήλθαν σε 175,15 εκατ. τόνους, αξίας περίπου 7,77 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Ο συνολικός όγκος των εξαγωγών προβλέπεται να αγγίξει τους 435 εκατ. τόνους το 2020.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.