Προώθηση του LNG από το λιμάνι της Μασσαλίας

Προώθηση του LNG από το λιμάνι της Μασσαλίας

147
Προώθηση του LNG από το λιμάνι της Μασσαλίας

Η Αρχή του λιμανιού FOS της Μασσαλίας, μέλος του ΜΚΟ Society for Gas as a Marine Fuel (SGMF), ανακοίνωσε την Τετάρτη 17 Ιουνίου ότι αποσκοπεί στην προώθηση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου, ενώ αποβλέπει και στην καθιέρωση του λιμένα ως κόμβου για τον ανεφοδιασμό πλοίων με καύσιμα LNG στη θαλάσσια εμπορική περιοχή της Μεσογείου.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης διαδικασίας bunkering του λιμανιού στις αρχές Μαΐου, το λιμάνι ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε και δεύτερο ανεφοδιασμό με LNG, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Costa και τον ενεργειακό κολοσσό Shell. Το γαλλικό λιμάνι ανέφερε ότι η επιτυχής διεξαγωγή αμφότερων των διαδικασιών ανεφοδιασμού το καθιστά πλέον έμπειρο σε διαδικασίες bunkering καυσίμων LNG.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το λιμάνι FOS, τόσο το ίδιο όσο και οι συνεργάτες του (βιομηχανίες και ναυτιλιακές εταιρείες) έχουν κοινό στόχο την παροχή αποτελεσματικών διαδικασιών bunkering στα ύδατα της Μεσογείου, με κρουαζιερόπλοια καύσης LNG να προσεγγίζουν το λιμάνι της Μασσαλίας ήδη από το 2019. Επιπλέον, το FOS έχει ήδη συνάψει συνεργασία με τη CMA CGM για τον ανεφοδιασμό με LNG ενός από τα πλοία εμπορευματοκιβωτίων της, συνολικής χωρητικότητας 15.000 TEUs. Η συμφωνία αυτή θα τεθεί σε ισχύ από το 2021, ενώ παράλληλα το FOS δεσμεύτηκε να παράσχει στους πελάτες του ένα πλοίο ανεφοδιασμού με καύσιμα LNG την ίδια χρονιά.

Φωτό: The Port of Marseille FOS

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.