Ο (εκ νέου) σκεπτικισμός για τη ζήτηση πετρελαίου

Ο (εκ νέου) σκεπτικισμός για τη ζήτηση πετρελαίου

152
Ο (εκ νέου) σκεπτικισμός για τη ζήτηση πετρελαίου

Πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη 18 Ιουνίου, με τους επενδυτές να εκφράζουν τις ανησυχίες τους λόγω της πιθανότητας εκ νέου έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού σε ΗΠΑ και Κίνα, σύμφωνα με το Reuters.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent crude LCOc1 σημείωσαν πτώση κατά 0,5% και έφτασαν τα $40,49 ανά βαρέλι. Παράλληλα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) CLc1 κατέγραψαν, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, πτώση κατά 1%, φτάνοντας τα $37,58 ανά βαρέλι.

Οι ανησυχίες του επενδυτικού κοινού σχετικά με τη ζήτηση πετρελαίου εκφράστηκαν έπειτα από έξαρση κρουσμάτων του Covid-19 στο Πεκίνο, τα οποία οδήγησαν στην ακύρωση πολλών πτήσεων. Επιπλέον, πολλές αμερικανικές πολιτείες, όπως το Τέξας, η Φλόριντα και η Καλιφόρνια, ανέφεραν αύξηση κρουσμάτων.

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου αυτή τη στιγμή είναι αντιμέτωπη με την επανεμφάνιση κρουσμάτων και την αύξηση των αποθεμάτων, δήλωσε στο Reuters ο Lachlan Shaw, επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων της National Australia Bank.

Αν και οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση, το πιο πιθανό είναι ότι θα κυμανθούν μεταξύ $35-40/βαρέλι, ενώ τα κράτη-μέλη του OPEC+ αναμένεται να διατηρήσουν ως επί το πλείστον τις περικοπές στην παραγωγή τους.

Η συμμόρφωση των μελών του OPEC+ σχετικά με τις περικοπές παραγωγής crude oil άγγιξαν το 87% για τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με πηγές του Reuters. Επιπλέον, σύμφωνα με το μηνιαίο report του OPEC+, τα αποθέματα πετρελαίου εκτιμάται ότι θα παραμείνουν σε πλεόνασμα, παρά την όποια αύξηση της ζήτησης για το δεύτερο μισό του 2020. H παραγωγή από χώρες εκτός του OPEC+ αναμένεται να αυξηθεί κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με μηνιαίο report του OPEC+.

Φωτό: Lars Nissen/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.