Το Βερολίνο «ψηφίζει» υδρογόνο

Το Βερολίνο «ψηφίζει» υδρογόνο

349
Το Βερολίνο «ψηφίζει» υδρογόνο

Έπειτα από πολλές συζητήσεις και debate επί του θέματος, η γερμανική κυβέρνηση γνωστοποίησε τη στρατηγική της σχετικά με τη χρήση του υδρογόνου ως καυσίμου, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει άνθηση και στις θαλάσσιες μεταφορές.

Η Γερμανία σκοπεύει να επενδύσει 9 δισ. ευρώ στην ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου, γεγονός που θα την καταστήσει παγκόσμιο ηγέτη. Επιπλέον, η Γερμανία αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με το Μαρόκο, με σκοπό τη δημιουργία συμμαχίας για την προώθηση του υδρογόνου ως καυσίμου. Η συνεργασία περιλαμβάνει τη δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής υδρογόνου στο Μαρόκο, για την κάλυψη της γερμανικής ζήτησης σε υδρογόνο, το οποίο η Γερμανία θα εισάγει διά θαλάσσης.

Η εστίαση στη χρήση υδρογόνου ως καυσίμου εξασφαλίζει στη Γερμανία την ανάπτυξη του τομέα των εξαγωγών της, καθώς και τη δημιουργία μιας περιβαλλοντικά φιλικής οικονομίας σε ό,τι αφορά τα καύσιμα. Στόχος του Βερολίνου είναι η ενίσχυση της χρήσης του υδρογόνου ως καυσίμου στη ναυτιλία, στις αερομεταφορές και στις μεταφορές βαρέων φορτίων, ξεκινώντας από αυτές σιδηρομεταλλευμάτων και χημικών προϊόντων. Πρόσφατα, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εγκαινίασε το πακέτο ύψους 1 δισ. ευρώ για πράσινες επενδύσεις στον κλάδο της ναυτιλίας.

Φωτό: Capturing Life as it happens/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.