Η Νότια Κορέα με το βλέμμα στραμμένο στο LNG

Η Νότια Κορέα με το βλέμμα στραμμένο στο LNG

227
Η Νότια Κορέα με το βλέμμα στραμμένο στο LNG

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε, την Τρίτη 9 Ιουνίου, ότι σκοπεύει να προωθήσει τη χρήση πλοίων που τροφοδοτούνται με εγχώρια παραγόμενο LNG, καθώς και να υποστηρίξει τη βιομηχανία ανεφοδιασμού LNG βάσει νομοθεσιών για τη ναυπήγηση περιβαλλοντικά φιλικών πλοίων. Το υπουργείο ανέφερε ότι οι ολοένα αυξανόμενοι κανονισμοί του IMO σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος έχουν οδηγήσει στην ενίσχυση της ζήτησης για περιβαλλοντικά φιλικά καύσιμα.

Στα άμεσα πλάνα του υπουργείου είναι η διοχέτευση 12,4 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή ενός πλοίου ανεφοδιασμού LNG 7.500 κυβικών μέτρων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για ship-to-ship bunkering. Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για τον εφοδιασμό πλοίων με LNG στη Νότια Κορέα, κάτι που μέχρι πρότινος πραγματοποιούνταν μέσω φορτηγών και εφαρμοζόταν σε πλοία πολύ μικρού μεγέθους.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θεωρεί αναγκαίο το LNG ship-to-ship bunkering προκειμένου να καλυφθεί η μελλοντική ζήτηση της αγοράς. Το πλοίο αναμένεται να έχει παραδοθεί έως το 2022. Το υπουργείο έχει θέσει ως στόχο την πραγματοποίηση ανεφοδιασμού πλοίων με 700.000 μετρικούς τόνους LNG μέχρι το 2022 και 1,3 εκατ. μετρικούς τόνους έως το 2030.

Φωτό: Yonhap/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.