Ιράκ: Πλήρης δέσμευση στη συμφωνία του ΟPEC+

Ιράκ: Πλήρης δέσμευση στη συμφωνία του ΟPEC+

70
Ιράκ: Πλήρης δέσμευση στη συμφωνία του ΟPEC+

Ο νέος υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ Ιχσάν Αμπντούλ Τζαμπάρ διαβεβαίωσε μέσω μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Σαουδάραβα υπουργό Ενέργειας Αμπτνουλαζίζ μπιν Σαλμάν, για την πλήρη δέσμευση του Ιράκ στη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Πετρελαίου στο Ιράκ.

Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία, αλλά και άλλες χώρες που παράγουν πετρέλαιο συμφώνησαν το Σάββατο την παράταση της ημερήσιας μείωσης παραγωγής πετρελαίου των 9,7 εκατομμυρίων βαρελιών μέχρι τον Ιούλιο, μειώνοντας την προσφορά πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο κατά περίπου 10%, μετά την απότομη μείωση της ζήτησης του πετρελαίου εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο Αμπντούλ Τζαμπάρ δήλωσε ότι η χώρα του είναι πλήρως δεσμευμένη στη μείωση της παραγωγής της για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, όπως προβλέπεται στη συμφωνία του ΟΠΕΚ+, ενώ το Ιράκ δεσμεύεται και στη μείωση της παραγωγής που συμφωνήθηκε μετά τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Φωτό: Mohammed Jalil/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.