Επέκταση της Vitol στα ναυτιλιακά καύσιμα

Επέκταση της Vitol στα ναυτιλιακά καύσιμα

203
Επέκταση της Vitol στα ναυτιλιακά καύσιμα

Ο commodity trader Vitol προέβη στη σύναψη μακροπρόθεσμης στρατηγικής συνεργασίας με την Prostar Capital για τη διαχείριση υπηρεσιών ναυτιλιακών καυσίμων στον τερματικό σταθμό αποθήκευσης GTI Statia (GTIS).

O GTIS, ο οποίος ανήκει στην Prostar Capital, αποτελεί τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο τερματικό σταθμό αποθήκευσης crude oil και εξευγενισμένων προϊόντων και παρέχει τις υπηρεσίες του στην ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ, καθώς και στις αγορές της Καραϊβικής. Σύμφωνα με τη συνεργασία, o τερματικός GTIS θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες αποθήκευσης και υποδομές logistics.

O τερματικός σταθμός ανακοίνωσε ότι η στρατηγική συνεργασία με τη Vitol επιτρέπει και στις δύο πλευρές να εκμεταλλευτούν την ιδιαίτερα ευέλικτη υποδομή του GTIS και το παγκόσμιο δίκτυο marketing της Vitol, που θα συντελέσει στην επέκταση των αγορών καυσίμου του GTIS και στη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για το ήδη υπάρχον πελατολόγιό του.

Ο GTIS αποκτήθηκε από την Prostar πέρυσι και διαθέτει 60 δεξαμενές με ολική αποθηκευτική δυνατότητα 14 εκατ. βαρελιών. Η Vitol μεταφέρει περίπου 8 εκατ. βαρέλια crude oil την ημέρα και διαθέτει στόλο περίπου 250 πλοίων.

Φωτό: Jaunathan Gagnon/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.