Αλλαγές πληρωμάτων: «ανοίγει» και το Χονγκ Κονγκ

Αλλαγές πληρωμάτων: «ανοίγει» και το Χονγκ Κονγκ

1524
Αλλαγές πληρωμάτων: «ανοίγει» και το Χονγκ Κονγκ

Σε ένα σημαντικό βήμα για τις αλλαγές πληρωμάτων σε εμπορικά πλοία προχώρησε το Χονγκ Κονγκ, το οποίο πλέον επιτρέπει τις χωρίς περιορισμούς αλλαγές.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί απόρροια των προσπαθειών της Ένωσης Πλοιοκτητών του Χονγκ Κονγκ (HKSOA) που όλο αυτό το διάστημα ασκούσε πιέσεις στην τοπική κυβέρνηση να επιτρέψει τις αλλαγές πληρωμάτων σε έναν από τους σημαντικότερους κόμβους μεταφορών της Ασίας.

Με ανακοίνωσή της στο twitter, η HKSOA τονίζει ότι πλέον οι ναυτικοί εμπορικών πλοίων εξαιρούνται από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που ισχύουν ακόμα για επισκέπτες και διερχόμενους από τη συγκεκριμένη περιοχή. Παράλληλα το υπουργείο Ναυτιλίας του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι οι ναυτικοί που εισέρχονται στη χώρα για να μπαρκάρουν σε πλοία, συμπεριλαμβανομένων OSVs, θα υπόκεινται σε ιατρική εξέταση πριν επιβιβαστούν στα πλοία αυτά.

Το Χονγκ Κονγκ αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο για third-party management εταιρείες ενώ είναι και ένας από τους σημαντικότερους κόμβους μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων. Νωρίτερα η Wilhelmsen Ships Agency ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η πρώτη πλήρης αλλαγή πληρωμάτων στη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Singapore Crew Change Working Group, (SGCCWG). Oι 19 Ινδοί ναυτικοί του Genco Liberty θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μέσω ναυλωμένης πτήσης από τη Σιγκαπούρη προς το Κολόμπο και έπειτα στην Ινδία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.