Καναδάς: Stop στην κρουαζιέρα μέχρι και τον Οκτώβριο

Καναδάς: Stop στην κρουαζιέρα μέχρι και τον Οκτώβριο

166
Καναδάς: Stop στην κρουαζιέρα μέχρι και τον Οκτώβριο

Ο Καναδάς παρέτεινε την απαγόρευση κατάπλου μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια του έως τα τέλη Οκτωβρίου, σηματοδοτώντας την ακύρωση της περιόδου κρουαζιέρας στην Αλάσκα για το 2020.

Οι καναδικές αρχές αποφάσισαν την απαγόρευση προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερους από 100 επιβάτες στα λιμάνια της χώρας.

Ο υπουργός Μεταφορών του Καναδά, Marc Garneau, δήλωσε: «Η διατήρηση της ασφάλειας των Καναδών και των εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών εξακολουθεί να είναι η βασική μου προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19».

Η αρχική απαγόρευση επιβλήθηκε τον Μάρτιο για κρουαζιερόπλοια άνω των 500 επιβατών, αλλά πλέον επεκτάθηκε ώστε να συμπεριλάβει και μικρότερα πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας.

Λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας, εταιρείες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων υπό ξένη σημαία δεν μπορούν να εκτελούν κρουαζιέρες χωρίς ενδιάμεση στάση σε ξένο λιμάνι, πράγμα που σημαίνει ότι τα πλοία αυτά δεν μπορούν να πάνε απευθείας από το Σιάτλ στην Αλάσκα χωρίς στάση στον Καναδά.

Φωτό: Timothy Eberly/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.