China Merchants Port Group και Alibaba ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη...

China Merchants Port Group και Alibaba ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία «έξυπνων» λιμανιών

116
China Merchants Port Group και Alibaba ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία «έξυπνων» λιμανιών

Σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός smart port έγινε μετά την ανακοίνωση της νέας συνεργασίας του China Merchants Port Group, του Alibaba Group και του Ant Financial Group.

Το China Merchants Port Group, που δραστηριοποιείται στη διαχείριση 41 λιμανιών στην Κίνα και σε άλλες 25 χώρες, φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί την εμπειρία και τη χρήση της τεχνολογίας ώστε να δημιουργήσει μια νέα ανοιχτή πλατφόρμα για λιμενικές δραστηριότητες. Στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι αγοραστές και οι πωλητές φορτίων θα μπορούν να επικοινωνούν με τις εταιρείες logistics, τράπεζες και άλλα αρμόδια όργανα για την επίτευξη ανέπαφων ψηφιακών εμπορικών συναλλαγών.

Η συνεργασία για τη δημιουργία της νέας πλατφόρμας θα βασίζεται στην τεχνολογία blockchain. Τα μέλη της συνεργασίας πιστεύουν ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη διευκόλυνση του εμπορίου και την εξάλειψη των εμποδίων παροχής πληροφοριών στα logistics.

Η ιδέα της δημιουργίας «έξυπνων» λιμανιών επιδιώκει να συνδυάσει ένα ευρύ φάσμα προηγμένων τεχνολογιών που διέπονται από την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και την τεχνολογία blockchain για τη διαχείριση και την παρακολούθηση της κίνησης των φορτίων. Η χρήση ψηφιακών λύσεων επιτρέπει στους λιμένες και στους shippers να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των δραστηριοτήτων τους. Σύμφωνα με αναλυτές, οι επενδύσεις για την ανάπτυξη «έξυπνων» λιμανιών εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε $2 δισ. τα επόμενα πέντε χρόνια.

Φωτό: Rοman Pilipey/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.