Βύθιση ιρανικού πλοίου-νεκρός ένας ναυτικός

Βύθιση ιρανικού πλοίου-νεκρός ένας ναυτικός

2775
Βύθιση ιρανικού πλοίου-νεκρός ένας ναυτικός

Ιρανικό πλοίο βυθίστηκε σε ύδατα του Ιράκ με αποτέλεσμα ένα τουλάχιστον μέλος πληρώματος να χάσει τη ζωή του και άλλα δύο μέλη να αγνοούνται, σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα στο ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA ο επικεφαλής της Maritime andPortsAssociation.

O Nader Pasandeh ανέφερε στο IRNA ότι το φορτηγό πλοίο «Behbahan» ξεκίνησε την Τρίτη 2 Ιουνίου έμφορτο με οικοδομικά υλικά για το λιμάνι Umm Qasr του Ιράκ από το νοτιοδυτικό ιρανικό λιμάνι Khorramshahr.

Το πλοίο βυθίστηκε το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιουνίου στο Khor Abdullah, μια στενή διώρυγα που χωρίζει το Ιράκ από το Κουβέιτ. Παραμένουν ακόμα άγνωστα τα αίτια της βύθισης του πλοίο, στο οποίο επέβαιναν επτά μέλη πληρώματος.

Σύμφωνα με τον κ. Pasandeh, ο ένας ναυτικός που αγνοείται είναι ινδικής ιθαγένειας και ο άλλος ιρανής. Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του πληρώματος του «Behbahan» είναι καλά στην υγεία τους.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.