Το μεγαλύτερο ναυπηγικό πρόγραμμα LNG Carriers στην ιστορία

Το μεγαλύτερο ναυπηγικό πρόγραμμα LNG Carriers στην ιστορία

1343
Το μεγαλύτερο ναυπηγικό πρόγραμμα LNG Carriers στην ιστορία

Η Qatar Petroleum (QP) υπέγραψε, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, συμφωνίες με τους «big 3» της ναυπηγικής βιομηχανίας της Νότιας Κορέας για την εξασφάλιση της ναυπήγησης περισσότερων από 100 πλοίων, αξίας $19,23 δισ.

Οι συμφωνίες υπεγράφησαν μεταξύ του καταριανού κολοσσού και των Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, Hyundai Heavy Industries και Samsung Heavy Industries. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ και CEO της QP, η Α.Ε. Saad Sherida Al-Kaabi, η νέα συμφωνία ουσιαστικά αποτελεί το μεγαλύτερο ναυπηγικό πρόγραμμα LNG Carriers στην ιστορία.

«Έχουμε εξασφαλίσει περίπου το 60% του παγκόσμιου capacity ναυπήγησης LNG Carriers, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες του στόλου μας τα επόμενα 7-8 χρόνια, ο οποίος θα ξεπεράσει τα 100 νέα πλοία με το πρόγραμμα αυτό, που αποτιμάται στα $19,23 δισ.», ήταν τα λόγια του Saad Sherida Al-Kaabi.

Η Qatar Petroleum προσβλέπει στην αύξηση της ετήσιας παραγωγής της στους 126 εκατ. τόνους LNG έως το 2027, από τους 77 εκατ. τόνους σήμερα. Συνεπώς, οι ανάγκες κρίνονται μεγάλες για τη θαλάσσια μεταφορά LNG. «Οι συμφωνίες θα διασφαλίσουν ότι θα καλύψουμε τις μελλοντικές μας απαιτήσεις του στόλου των LNG Carriers και παράλληλα θα υποστηρίξουμε την αναπτυσσόμενη παραγωγική ικανότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου τα επόμενα έτη», τόνισε ο Saad Sherida Al-Kaabi.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.