Νοτιοκορεατικά ναυπηγεία: Έγκριση για επιπλέον ρευστότητα

Νοτιοκορεατικά ναυπηγεία: Έγκριση για επιπλέον ρευστότητα

110
Νοτιοκορεατικά ναυπηγεία: Έγκριση για επιπλέον ρευστότητα

H Export-Import Bank (Eximbank) της Νότιας Κορέας αποφάσισε να επεκτείνει το πακέτο οικονομικής στήριξης σε εγχώρια ναυπηγεία που έχουν πληγεί από την πανδημία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Korea Times.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η κρατική τράπεζα είχε σχεδιάσει να παράσχει χρηματοδότηση ύψους $3,8 δισ. στη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, που, λόγω της πανδημίας, έχει έρθει αντιμέτωπη με πολύ χαμηλές παραγγελίες. Πρόσφατα λοιπόν η Eximbank ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το ύψος της χρηματοδότησης στα $4,2 δισ.

«Επεκτείναμε το μέγεθος της χρηματοδότησης για τα εγχώρια ναυπηγεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση του κορονοϊού και να ενισχύσουν την ηγετική τους θέση στη βιομηχανία», ήταν τα λόγια του Bang Moon-kyu, CEO της Eximbank.

Την Τρίτη 26 Μαΐου, ο κ. Bang επισκέφτηκε το ναυπηγικό cluster της Ulsan και συνομίλησε με ανθρώπους της αγοράς για τα προβλήματα που έχει επιφέρει η πανδημία. Την Τετάρτη 27 Μαΐου, ο επικεφαλής της Eximbank συνεδρίασε με επικεφαλής δέκα κορυφαίων ναυπηγείων της χώρας, οπότε συζητήθηκαν πιθανά μέτρα στήριξης της εγχώριας βιομηχανίας.

Ο CEO της Hyundai Heavy Industries, Han Young-seuk, ανέφερε ότι οι περισσότεροι παίκτες της βιομηχανίας αντιμετωπίζουν δυσκολίες για την εξασφάλιση των απαραίτητων κεφαλαίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.