ΗΕΜΕΧΡΟ: Μνημόνιο Συνεργασίας με ΕΒΙΔΙΤΕ και ΣΕΚΕΕ

ΗΕΜΕΧΡΟ: Μνημόνιο Συνεργασίας με ΕΒΙΔΙΤΕ και ΣΕΚΕΕ

128
ΗΕΜΕΧΡΟ: Μνημόνιο Συνεργασίας με ΕΒΙΔΙΤΕ και ΣΕΚΕΕ

Υπεγράφη τη Δευτέρα 18 Μαΐου στην Αθήνα Μνημόνιο Συνεννόησης και Συνεργασίας μεταξύ τριών από τους πλέον σημαντικότερους οργανισμούς καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας της χώρας, της HEMEXPO – Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού, της ΕΒΙΔΙΤΕ – Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών και του ΣΕΚΕΕ – Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ναυτιλίας όπου νέες τεχνολογίες σε τομείς όπως η ρομποτική, οι αυτοματισμοί, τεχνικές Artificial Intelligence, νέες πράσινες τεχνικές κινητήρων και πρόωσης καθώς και νέα ελάχιστου βάρους σύνθετα υλικά, εφαρμόζονται στις νέες σχεδιάσεις των εμπορικών πλοίων. Οι εξελίξεις αυτές αναμένεται να οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός νέου τεχνολογικού κλάδου ο οποίος θα προμηθεύει τα νέα αυτά πλοία με νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Στη νέα αυτή εποχή της ναυτιλίας οι ελληνικοί σύνδεσμοι υψηλής καινοτομίας συνεργάζονται προκειμένου να αναπτύξουν και να προτείνουν τεχνολογικές λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο .

Επιμέρους οφέλη που αναμένονται από την υπογραφή του μνημονίου και αποτελούν σημαντικούς πυλώνες ενίσχυσης της οικονομίας της χώρας είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση του κύκλου εργασιών και εξαγωγών των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων καθώς και η αύξηση των δραστηριοτήτων έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης νέων πρωτοτύπων προϊόντων με συνεργασίες μεταξύ του κλάδου του Ναυτιλιακού εξοπλισμού και του κλάδου των καινοτόμων τεχνολογιών και διαστημικής, αναδεικνύοντας έτσι την Ελληνική βιομηχανία ναυτιλιακού και ναυπηγικού εξοπλισμού σε διεθνή στρατηγικό επιχειρησιακό εταίρο των πλοιοκτητών.

IMG_8539.1

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.